Влада

Новоград-Волинська міська рада висловила недовіру секретарю міськради, на черзі – мер та його заступники

24 May 2018, 18:34

На позачерговій сесії Новоград-Волинської міської ради 24 травня депутати більшістю голосів висловили недовіру секретарю міськради.

Про це у коментарі Житомир.info розповів депутат цієї міської ради Юрій Новиченко.

«Виникла ситуація з Молодіжним центром, в якому є багато орендарів і до нього була незаконна добудова. Зараз слідство йде, але за попередньою інформацією підпалили цю добудову і з неї пішла пожежа на Молодіжний центр. Виникло питання скликання позачергової сесії, яку ініціювала група депутатів, щодо обговорення ситуації пожежі і звіту міського голови стосовно роботи виконавчих органів щодо забезпечення протипожежної безпеки. Ми зібралися на позачергову сесію, витупив голова, начальник місцевого відділення ДСНС, начальник місцевої поліції, і на підставі цих звітів депутати прийняли рішення визнати роботу органів міської ради з питань забезпечення протипожежної безпеки незадовільною. Потім виносились питання щодо висловлення недовіри секретарю міської ради Олені Пономаренко (Блок Петра Порошенка) і рішення було прийняте – «за» проголосували 20 депутатів (всього у міській раді 34 депутати – ред.). Зараз на сесії перерва і буде підніматися питання щодо недовіри міському голові та його заступникам і відставки виконкому. Також плануємо направити звернення до президента та прем’єр-міністра щодо призначення розслідування масштабної пожежі в Молодіжному центрі та допомоги у відновленні цієї історичної будівлі», - сказав Юрій Новиченко.

Нагадаємо, на місцевих виборах у 2015 році мером Новограда-Волинського був обраний Віктор Весельський, який балотувався від Блоку Петра Порошенка: він отримав 54% голосів виборців.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 19 травня 2018 року в райцентрі Новоград-Волинський Житомирської області горіла будівля Молодіжного центру, яку за кілька місяців до цього капітально відремонтували. За інформацією обласного управління ДСНС, пожежа виникла в літній дерев’яній прибудові пивної ресторації «Князь Острозький» і поширилася на впритул розташований «Молодіжний центр» управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада Новоград-Волинський Весельський імпічмент  
Матеріали по темі