Здоров'я

Посадовець ОДА пояснив, чому цього літа в Житомирській області працюватиме на 3 табори менше, ніж рік тому

29 May 2018, 15:05

Улітку 2018 року в Житомирській області працюватиме 11 оздоровчих таборів – на 3 менше, ніж рік тому.

Про це 29 травня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«У цьому році планується, що в області будуть функціонувати 11 закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Але всі вони перед початком роботи повинні мати дозволи від Держспоживслужби, Держпраці та управління ДСНС у Житомирській області», – цитує прес-служба ОДА заступника начальника управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Олександра Антонюка.

За даними ОДА, 1 червня першим прийме школярів дитячий оздоровчий заклад «Супутник» Житомирської міськради, в інших таборах ще тривають підготовчі роботи.

У коментарі Житомир.info 29 травня Олександр Антонюк уточнив, що станом на 14.40 готові до роботи ще три дитячі заклади: «Дзвіночок» (с. Дениші Житомирського району), «Лісова казка» (смт Кам’яний Брід Баранівського району) і «Чайка» (м. Андрушівка).

Також начальник управління розповів про заклади, які цього року з різних причин не прийматимуть дітей на оздоровлення. Це табори «Світанок» (смт Любар), «Лісовий берег» (Житомир, Корбутівка) та «Соколятко» (с. Скраглівка Бердичівського району).

«Любарський табір не оздоровлюватиме з причини будівництва на його території стаціонарного плавального басейну, «Лісовий берег» – через капітальний ремонт і реконструкцію центру вертебрології та реабілітації під Дім ветерана, «Соколятко» - через відсутність коштів на виконання припису УДСНС про оновлення системи автоматичної пожежної сигналізації», - розповів Олександр Антонюк.

За його словами, у всіх бюджетах області передбачено 32 млн грн на оздоровлення та відпочинок дітей: 24 мільйонів - на оздоровлення (тобто, на придбання путівок) і 8 мільйонів – на харчування у денних пришкільних таборах.

«За ці кошти цього року планується оздоровити близько 22 тисяч дітей», - уточнив посадовець.

Які категорії дітей мають право на безкоштовні путівки, придбані за рахунок обласного бюджету, читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирській області працювали 14 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір оздоровлення школяр Антонюк  
Матеріали по темі