Влада

Облрада передала два адмінприміщення Житомиру для створення сучасного ЦНАПу - «Прозорий офіс»

31 May 2018, 16:25

У Житомирі сучасні ЦНАПи за форматом «Прозорий офіс» хочуть створити в адмінприміщеннях по вул. Перемоги та майдані Польовому. Однак ці приміщення знаходяться на балансі обласної ради. Саме тому, міський голова Сергій Сухомлин прийшов на чергову сесію, 31 травня, просити депутатів облради передати їх місту. Останні ж почали цікавитися, яка користь буде від такої угоди.

«Який зиск буде наприклад для Коростеня, Баранівки, Лугини, деінде з цієї передачі?», - запитує депутат Житомирської обласної ради Віталій Науменко.


Мер міста впевнено відповідає: така співпраця буде вигідна як місту, так і області й пояснює чому.

«Згідно постанови Кабміну від 11.10 17 р. №779 виділяються кошти на створення «Прозорих офісів». Минулого року у цю програму потрапив Житомир і ми вже частину коштів за цією програмою отримали. У нас через ЦНАП проходить приблизно 14-17% населення і тут лунало, який зиск матиме область чи район. 40% відвідувачів - це мешканці району, а не мешканці міста. Кожний рік обласна рада виділяла у сумі близько 400 тис. грн/рік на підтримку ЦНАПу в місті Житомирі. Два роки вже область ці кошти не виділяє. Ми будемо вкладати в це кошти. Також там буде працювати пенсійний фонд, фонд зайнятості, субсидії та класичні ЦНАПи. Я за те, щоб прийняти рішення з обмеженнями тільки під «Прозорі офіси». Дати термін місту, 3 роки максимальний, якщо ми не створюємо, не проводимо реконструкції я готовий брати відповідальність повертати їх, якщо ми не зможемо це зробити», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Натомість, інший депутат облради Володимир Кропивницький пропонує на передавати приміщення на баланс міста, а просто заключити на них договір оренди.

«Для того, щоб робити гарні справи не обов’язково приймати ці приміщення до себе на баланс. Ми можемо сьогодні надати згоду на поліпшення, договір оренди існуюча 1 грн, ніхто ні від кого не вимагає кошти, і це буде тим компромісом рішення, яке ми маємо досягти», - пропонує депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.

«Будучи депутатом міської ради ви зверталися до області по передачі цих приміщень. Ще скажу, що ваша фракція в міськраді якраз ставила вимогу, що ми не будемо виділяти кошти на проект, поки нам не передадуть ті приміщення. Ви між собою розберіться спочатку», - зауважив Житомирський міський голова.

«Коли є конструктивна співпраця, коли є розуміння, що міська рада іде назустріч обласній, а обласна іде назустріч міській, такий компромісний варіант має право на життя і має право бути проголосований в залі», - говорить перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

Зрештою, «За» передачу адмінприміщень проголосували 52 депутати, в результаті – рішення прийнято.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня 2018 року в Житомирі запрацював ЦНАП, який перший в області почав оформлювати пластикові закордонні паспорти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП Сухомлин адмінприміщення сесія обласна рада  
Матеріали по темі