Місто

​Пам’ятник Героям АТО можуть встановити біля монументу Слави в Житомирі і замінити зірку на тризуб

5 June 2018, 20:24

Пам’ятник українським воїнам, які загинули у зоні бойових дій на сході України, встановлять поблизу монументу Слави на вулиці Чуднівській.

Таке рішення ухвалили під час обговорень у Житомирській міській раді, на які були запрошені учасники АТО, військовослужбовці ЗСУ, добровольці, родини загиблих героїв та волонтери.


За словами міського голови, після консультацій із громадськими організаціями, які представляють учасників бойових дій, було вирішено встановити пам'ятник на місці демонтованого у 2016 році пам'ятного знаку на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора, який розміщувався в сквері між площею Перемоги та Соборним майданом. Однак, вислухавши аргументацію родин загиблих, Сергій Сухомлин доручив головному архітектору Житомира розробити новий проект рішення міськвиконкому.

«Ми дійшли до того, що першим пунктом (у проекті рішення міськвиконкому, - ред.) буде зміна локації: з локації біля Темпу на Соборній площі для конкурсу ми розробляємо нову локацію біля меморіалу Слави. Це перший пункт. Другий пункт - це заміна існуючої зірки на меморіалі Слави. Розробити проект зміни зірки на тризуб на українську символіку. Конкурс ми вже підготували, але терміни зсунуться. Конкурс ми будемо оголошувати після прийняття рішення виконкомом, з урахуванням оприлюднення і таке інше. Оприлюднення - це десь 20 робочих днів. Тобто, десь за місяць. Це буде всеукраїнський конкурс для всіх архітекторів, скульпторів з усієї України. Якщо буде бажання в іноземних фахівців взяти участь, то будь ласка», - розповів головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

Нагадаємо, 5 червня у сесійній залі Житомирської міської ради розпочалося обговорення місця встановлення монументу на честь воїнів російсько-української війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герой пам'ятник меморіал АТО  
Матеріали по темі