Влада

Голова Житомирської ОДА пообіцяв організувати святкування 1030-річчя хрещення Русі «на належному рівні»

19 June 2018, 16:51

Житомирщина планує відсвяткувати спільно із представниками церков області 1030-у річницю хрещення Київської Русі.

Про це говорили 18 червня під час засідання Ради Церков – інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Церкви – це невід’ємна частина суспільства. Сьогодні ми з вами маємо працювати в єдиному напрямку – на збереження держави. Я вважаю, що є питання, де держава і церква мають співпрацювати. Відзначення хрещення Русі – це одне із таких питань. Маємо спільно відзначити цю подію. Це і показує нашу єдність. Підготуємо спільний план відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, відповідно до Указу Президента», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

Представники Ради Церков вже напрацювали проект плану святкування – молитовний сніданок, хресна хода, спільний молебень, розваги для дітей, святковий концерт та просвітницька робота.

«Будемо відпрацьовувати цей схематичний план. Основні заходи будуть проходити в обласному центрі, але однозначно святкування має бути і у районах. Таке свято державної і духовної ваги маємо провести на належному рівні», – додав Ігор Гундич.

Святкування 1030-ї річниці хрещення Русі попередньо планують на 12 серпня.

Також зазначається, що представники Ради Церков ініціюють створення Церковної ради при Житомирській ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня 2008 року в Житомирі пройшла хресна хода з нагоди 1020-річчя хрещення Русі, а ввечері того ж дня на майдані Соборному відбувся перший в рамках всеукраїнського туру концерт за участю «ДДТ», «Скай» та «Братів Карамазових».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА церква хрещення святкування  
Матеріали по темі