Події

У селі Житомирської області люди перекривали трасу через забруднені річки

11 May 2017, 09:30

У селі Глибочок Баранівського району 10 травня активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, розташувавшись на пішохідному переході навпроти Глибочанської ЗОШ І-ІІ ст.

Про це повідомляє сайт Баранівської мерії.

«Люди вимагали вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ. За їхніми словами ще декілька днів назад з’явився надзвичайний сморід, а зранку вони помітили пляму неприродного кольору та мертву рибу на Хоморі. Забруднення річок впродовж останніх років відбувається постійно, тому в людей увірвався терпець і вони вирішили перекрити рух транспорту, надаючи проїзд лише маршруткам та аварійним автомобілям», - йдеться у повідомленні.

На місце події прибуло керівництво Баранівської міської ради і Баранівського району, представники відповідних служб та правоохоронних органів.

«Баранівською міською радою було написано листи до поліції та прокуратури з вимогою вжити необхідні заходи за даним фактом та повідомити про те, в якому стані знаходиться розслідування кримінального провадження щодо забруднення річок у минулі роки. У телефонному режимі міську раду повідомили про те, що представники Держекоінспекції в Житомирській області виїхали на місце події, а представники Держекоінспекції в Хмельницькій області виїхали на ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика». Також було повідомлено Державне агенство рибного господарства України, яке має підрахувати нанесені збитки. Було взято проби води з річки Хомора. Після проведених перемовин мітингувальники погодилися розійтися, але лише за умови, що дійсно буде вжито необхідні заходи та припинено забруднення річок. Люди попередили, що у випадку бездіяльності буде відновлено безстрокову акцію», - зазначили на сайті Баранівської мерії.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року у місті Баранівка Житомирської області на березі річки Случ щодня з’являлася мертва риба. У червні 2016 року вже екс-голова Житомирської ОДА Сергій Машковський влаштував «ревізію» на Понінківській картонно-паперовій фабриці, звідки через несправні очисні споруди неочищені стоки потрапляли в річки Хомора та Случ. У липні 2016-го міністр екології та природних ресурсів закликав житомирських активістів патрулювати річку Случ, а екологи відібрали 13 проб поверхневих вод з Случі та її притоки Хомора.

Фото з сайту Баранівської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі