Суспільство

Житомирські екологи розповіли, скільки риби загинуло на річці Гуйва біля очисних споруд спирткомбінату

27 June 2018, 17:47

26 червня 2018 року екологами виявлено два факти загибелі риби на р. Бастова в межах с. Бастова Рудня Ємільчинського району та на р. Гуйва в межах м. Андрушівка Житомирської області.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

На місця подій були направлені комісії в складі спеціалістів Житомирського рибоохоронного патруля та Державної екологічної інспекції.

«За результатами огляду берегової лінії р. Бастова Ємільчинського району було виявлено 2 екз. щуки та 3 екз. окуня. Візуальним оглядом річки Бастова встановлено, що вода була природнього кольору та запаху. За результатами огляду берегової лінії р. Гуйва в межах м. Андрушівка Житомирської області було виявлено загиблу рибу за кількістю та видами: плітка – 1439 екз., окунь – 1082 екз., краснопірка – 1820 екз., щука – 324 екз., уклія (верховодка) – 1979 екз., судак – 291екз., карась – 1592 екз. Всього: 8527 екземплярів», - йдеться у повідомленні.

«Візуальним оглядом річки Гуйва в межах м. Андрушівка встановлено, що вода була каламутно-зеленого кольору та мала різкий неприємний запах. Працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області у відповідних місцях були відібрані проби води для проведення лабораторного дослідження. Спеціалістами Житомирського Рибоохоронного патруля були відібрані зразки загиблої риби та направлені до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. На даний час очікуються результати досліджень води від Державної екологічної інспекції у Житомирській області та результати досліджень загиблих водних біоресурсів від Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини», - зазначили екологи.

Як повідомляв Житомир.info, 26 червня екологи виїжджали до Андрушівки, де встановлено факт загибелі суттєвої кількості риби в річці Гуйва поблизу очисних споруд ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» дільниця № 2 м. Андрушівка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гуйва риба спирткомбінат екологи  
Матеріали по темі