Фоторепортаж

Будень на Соколовському кар’єрі в Житомирі. Фоторепортаж

6 July 2018, 15:07

Соколовський кар’єр – мальовничий куточок околиці Житомира та одне з найулюбленіших місць відпочинку містян.

Водойма з’явилася внаслідок затоплення гранітного кар`єру, який припинив своє існування більше двох десятків років тому. «Своєрідна кам`яна чаша була зроблена руками людини, а точніше спеціальною технікою та вибухівкою. Зараз Соколовський кар`єр затоплений водами природних джерел», - пише сайт Путівник по Україні від IGotoWorld.

На Українському порталі технічного дайвінгу зазначають, що «максимальна глибина, виміряна ехолотом в зимовий час, 104 метри. Глибина в центральній частині кар'єру була відзначена на позначці 99,8 метра». Тож Соколовський кар’єр є доволі привабливим для дайвінгістів.

«При зануреннях в інших ділянках необхідно розуміти небезпеку цієї водойми: велика кількість стирчить стовбурів дерев, залишки арматури і будівельного сміття на дні, ймовірність провалювання на велику глибину, неможливість контролю швидкості спливання по візуальних орієнтирах в товщі води», - пише Український портал технічного дайвінгу.

Свою небезпечність кар’єр підтверджував неодноразово: були зафіксовані випадки утоплення в цій водоймі.

Соколовський кар’єр не раз «фігурував» і у кримінальних справах.

Вранці 6 липня береги Соколовського кар’єру були майже безлюдними, лише кілька людей купалися у водоймі, не зважаючи на табличку з написом «Купатися заборонено». У смарагдову воду кар’єру пірнали і собаки, котрих зранку вигулювали господарі.

«У порівнянні з іншими кар'єрами, тут досить чисто, - відмічає наш фотокореспондент. - Проте у кущах таки причаїлися купи сміття».

… Дерева, що полощуть своє коріння у воді, дикі птахи та квіти – те, що потрапило в об’єктив камери нашого фотографа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Соколовський кар’єр природа пляж  
Матеріали по темі