Суспільство

Портрет типового безробітного Житомирської області: освічена жінка у полудень віку

10 July 2018, 14:30

Найбільша частка безробітних, які перебувають на обліку в Житомирській обласній службі зайнятості (38%), - це люди з вищою освітою.

Про це 6 липня повідомив офіційний сайт Житомирського обласного центру зайнятості.

«Найбільша частка безробітних, які перебувають на обліку в Житомирській обласній службі зайнятості (38%), - люди з вищою освітою. В містах обласного значення цей показник взагалі сягає понад 70% (у Житомирській області 5 міст обласного значення – Житомир, Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський, Малин, - ред.). За приналежністю до статі серед зареєстрованих безробітних переважають жінки, за віком – більшість від 45 років. Якщо ж за цими характеристиками спробувати скласти портрет безробітного Житомирщини, - умовно це буде освічена жінка у полудень віку», - зазначають фахівці Центру зайнятості.

Натомість роботодавцям вкрай необхідні професіонали робітничих професій, дві третини актуальних вакансій – саме для них, - відзначається в публікації. У пріоритеті – чоловіки молодого й середнього віку.

Люди, які шукають роботу та мають запитання, можуть телефонувати на «гарячу лінію» Житомирського обласного ЦЗ за безкоштовним номером 0 (800) 50 99 66.

Портрет типового безробітного Житомирської області, інфографіка обласного центру занятості:

Нагадаємо, у 2017 році в області суттєво поменшало безробітних. Майже половина безробітних, які були зареєстровані в центрах зайнятості Житомирської області в 2017 році, мала вищу освіту.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2018 житомирянам розповіли про вакансії з зарплатою більше 10 тисяч гривень. Станом на липень цього року на підприємствах області найбільший попит на швачок, трактористів і зварювальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота працевлаштування зайнятість  
Матеріали по темі