Суспільство

Цього року міліцією вилучено з незаконного обігу майже два мільйони доз трамадолу

21 April 2008, 12:54

Цього року міліцією вилучено з незаконного обігу майже два мільйони доз трамадолу.  Саме таку цифру назвав на першому у цьому році засіданні національної координаційної ради боротьби із наркоманією при Кабінеті Міністрів України, яке відбулося 8 квітня, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Виток у незаконний oбiг отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, які містять підконтрольні речовини, з об\'єктів його оптової реалізації став невід’ємною складовою наркобізнесу. Особливої популярності набув препарат трамадол. Однією з проблем є те, що на сьогодні не прийнято порядок контролю за його випуском. Користуючись безконтрольністю за об’ємами виготовлення з боку законодавства та відсутністю державного замовлення на цей лікарський препарат, підприємства-виробники поточного року вже виготовили 15 мільйонів доз трамадолу, із них майже 2 мільйони доз вилучено міліцією з наркотичного обігу. У свою чергу, комерційні структури, які здійснюють оптову реалізацію цього лікарського засобу створюють тіньові структури, у результаті чого вагомі партії трамадолу відпускаються на неіснуючі комерційні підприємства.

Що ж стосується Житомирщини, то, за словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області Сергія Дзюбенка, наразі правоохоронцями вилучено 22 тисячі доз сильнодіючих лікарських препаратів, з них 21,5 тисяча – трамадол.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, на часі прийняття постанови Кабміну, яка б регулювала порядок обігу інших сильнодіючих засобів, що можуть використовуватися в якості наркотичних речовин, та визначення правил їх обігу. Адже упродовж останніх  місяців все більше нових лікарських речовин використовуються наркоділками для виготовлення наркотиків. Особливо страждають від цього підлітки. 

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі