Місто

Перший день турніру «TETERIV OPEN 2018» у Житомирі: естафета-мікс та 5-кілометровий заплив

14 July 2018, 17:05

У Житомирі 14 липня стартували змагання з плавання на відкритій воді «TETERIV OPEN 2018». Для турніру на дорослому пляжі у гідропарку облаштували сцену та спеціальні локації для реєстрації учасників. Після офіційної церемонії відкриття 16 команд готуються до першого старту – естафети-мікс.

«Мені 13 років, я з міста Миколаєва. Ми готувались щоденно, тренувалися у річці. Ми у нас також ставили буйки на відстані 50 м і по ним плавали. Тренування тривали, незважаючи на чи то воду холодну, чи дощову погоду, по годині», - розповідає учасник турніру Вадим Марутін.


В запливі 4х500 м у вільному стилі змагались як юні плавці, так і досвідчені, титуловані спортсмени. Серед них – 85-річний житомирянин, рекордсмен, чемпіон світу і Європи з плавання Костянтин Щеглов.

«У спорті я вже більше 70 років. Чемпіон та рекордсмен світу і Європи, заслужений тренер України. Тренуюсь я через день, на рівні 1,5 км запливу за тренування. На свій вік буду старатися пливти так, щоб виправдати довіру своєї команди», - ділиться найстарший учасник турніру Костянтин Щеглов.

Першими у своїй категорії дісталася фінішу сімейна команда з Києва, учасники якої одразу після запливу, переодягнувшись, діляться враженнями від турніру.

«Вода приємна, тепла, дуже гарненько, гарна атмосфера. Добре, що зараз хвиля пропала, бо так трохи хвиля була, але все добре», - каже Богдан Галайчук.

«Коли починаємо пливти – один-одного підтримуємо своїми словами, зараз виграємо, приємно і мені, і моїм братам», - додає його син Петро Галайчук.

Наступний заплив відбувся серед спортсменів категорії «мастерс», яким потрібно було пропливти 5 кілометрів.

Таким видався перший день «TETERIV OPEN 2018». За словами організаторів, програма ж другого дня змагань не менш насичена: запливи для професійних спортсменів на 600 м, 1500 м та 3 км. І насамкінець - масовий заплив для усіх охочих на 300 м.

Як повідомляв Житомир.info, перший турнір з плавання «Teteriv Open» у житомирському гідропарку відбувся 17 липня 2016 року та зібрав близько 120 учасників. Минулого року у змаганнях взяли участь спортсмени з 12 регіонів України, учасникам вручали унікальні медалі. Цього року на турнір з плавання просто неба з міського бюджету виділили близько 100 тис. грн, решту витрат на себе взяли Федерація і Асоціація з плавання разом зі спонсорами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: плавання гідропарк змагання Teteriv Open 
Матеріали по темі