Місто

​Люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми

10 June 2018, 14:43

Близько сотні людей зібралися під стінами Житомирської обладміністрації на акцію протесту проти будівництва норкової ферми в Коростишівському районі. У руках мітингарів плакати із написами на кшталт: «Хутро - це криваве жлобство», «Твоя шуба кричала перед смертю», «Залиш хутро тварині».

Окрім цього, люди гучно викрикують гасла: «Хутро – жорстокість» та «Європейським фермам ні, бо потонемо в лайні».


Учасники акції розповідають: прагнуть не лише не допустити вбивства тварин, а й запобігти екологічній катастрофі, до якої може призвести звіроферма.

«Тварини - це не шуба, вони повинні жити. До того ж будівництво ферми негативно вплине на екологію нашого міста», - каже учасниця акції Олена Гонгало.

«Ми не можемо допустити, щоб заради чиєїсь гордині та статусу забруднювалась екологія та вбивалися десятками тисяч тварини. Європа забороняє цей кривавий бізнес, бо це страшно, не гуманно, це боляче, це по-звірячому. Ми проти пушної ферми, висловіть свою позицію, приєднуйтесь до нас. Потрібно, щоб усі, хто підписав цей кривавий меморандум, знали це. У них не вистачило сьогодні сміливості у свій вихідний день витягнути свої зади та прийти до нас поспілкуватися з населенням України, я не кажу тільки про житомирян. Я приїхала з Києва і буду приїздити сюди доти, доки цей меморандум не буде розірваний», - розповідає учасниця акції Юлія Петренко.

«Коростишівській громаді наобіцяли школи, дитсадки, дороги - не треба вірити у це. Що точно буде, так це 800 тисяч кілограмів лайна за три роки, куди воно дінеться? Воно зіллється під ваші будинки. Окрім того, воно буде забруднене бактеріями та вірусами, стійкими до антибіотиків. Вони, за європейськими дослідженнями, викликають лейкемію, онкозахворювання, небезпечні для шляхів дихання. Усе це може бути небезпекою для тих, хто проживає поруч. Коростишівський район, громада, ми зараз тут, щоб підтримати вас, щоб захистити вас», - додає учасник акції Павло Вишебаба.

Свої вимоги учасники акції прописали у зверненні, підтримати яке підписом може кожен бажаючий. Щонайменше, кажуть організатори акції, планують зібрати дві сотні голосів. А вже завтра цей документ останні мають передати очільнику області. Наостанок учасники акції з агітаційними матеріалами пройшлися вулицями міста.

Нагадаємо, 30 травня 2018 інвестор Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про будівництво в Коростишівському районі норкової ферми на 5 тисяч маточних голів.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні минулого року ОДА повідомила, що в селі Сінгури Житомирського району голландська компанія будує звіроферму, де будуть утримувати до 55 тис. норок. Після запиту депутата Житомирської облради відповідні органи перевірили роботу звіроферми. У квітні 2018 року депутати Сінгурівської сільради звернулись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: норка ферма акція протест  
Матеріали по темі