Влада

Житомирська область має серйозне відставання від плану ремонту доріг, - віце-прем’єр-міністр

17 July 2018, 13:54

Протягом першого півріччя цього року виконано більше 50% плану ремонту українських доріг.

Про це повідомляє віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон – інформує 17 липня прес-служба віце-прем’єра.

За словами віце-прем’єр-міністра, найкраще з поставленим Урядом завданням справляються Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська та Хмельницька області: у них відсоток виконання робіт перевищує в середньому 80%.

Серйозне відставання мають Житомирська, Миколаївська, Рівненська, Сумська та Чернівецька області.

«Найгірша ситуація в Чернівецькій та Сумській області. Там досі не розпочато жодні роботи, відсутні навітьпроектні документації. При такому рівні фінансування, яке найвище за останні роки, це не припустимо», - переконаний Володимир Кістіон.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що на ремонт доріг цього року Уряд виділив рекордні за останні три роки 45,7 млрд грн: 19 млрд грн спрямовано на ремонт доріг державного значення, 11,53 млрд грн – на місцеві дороги, якими тепер опікуються ОДА, 2,6 млрд грн йде на безпеку на дорогах і 3,4 млрд грн на експлуатацію доріг державного значення – освітлення, розмітки, прибирання тощо.

«Уряд відповідально виконав свої зобов’язання – кошти на ремонт українських доріг є, особливо на місцях. Проте ресурси регіонами використовуються досить неефективно. При обсягах фінансування 5 млрд грн – кошти Дорожнього фонду для ремонту доріг місцевого значення – на казначейських рахунках лежать незадіяними 3,2 млрд грн. Не використовуються і 2,9 млрд грн від митного експерименту, які могли б працювати на користь економіки. До початку зими очікуємо повного виконання цьогорічного плану, тому варто пришвидшитися й відповідальніше поставитися до своїх обов’язків», - резюмує Володимир Кістіон.

Водночас, на сайті Житомирської облради 17 липня оприлюднена інформація Служби автомобільних доріг у Житомирській області про хід виконання дорожніх робіт.

Зокрема, зазначається, що на розвиток та утримання доріг державного значення області передбачені кошти з державного бюджету в сумі 596,9 млн грн.

«Станом на 10 липня 2018 року надійшли кошти державного бюджету в сумі 131,9 млн грн, з яких: будівництво та реконструкція – 1 млн грн, або 17%; капітальний ремонт – 33,1 млн грн, або 37,7%; поточний середній ремонт – 0,04 млн грн (передбачено 375 млн грн – ред.); експлуатаційне утримання – 97,8 млн грн, або 75%», - інформує САД.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня цього року більше двох десятків активістів пікетували Службу автомобільних доріг в Житомирській області, вимагаючи відставки керівника. 18 червня активісти та члени громадської організації «Авто Євро Сила» влаштували акцію під будівлею обласної САД, вимагаючи відремонтувати дороги в в Житомирській області,

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Костіон САД  
Матеріали по темі