Події

Слідчий ГУНП в Житомирській області за 2 тис. грн хабара отримав 5 років тюрми

17 July 2018, 17:26

На Житомирщині за матеріалами СБУ до п’яти років ув’язнення засуджено викритого на хабарі слідчого поліції.

Про це 17 липня повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«За матеріалами Служби безпеки України у Житомирі засуджено викритого на хабарі слідчого Головного управління Національної поліції в області. Правоохоронці встановили, що капітан поліції вимагав від учасника дорожньо-транспортної пригоди дві з половиною тисячі гривень. За вказану суму посадовець обіцяв сприяння у поверненні автомобіля, вилученого і визнаного речовим доказом у кримінальному провадженні. У березні 2016 року оперативники спецслужби та працівники прокуратури затримали зловмисника на одній з центральних вулиць Житомира після одержання другої частини хабара», - йдеться у повідомленні.

Корольовський районний суд Житомира визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією 1/3 належного йому на праві власності майна. Також злочинця позбавлено права обіймати атестовані посади у правоохоронних органах терміном на три роки. Вирок набув законної сили.

Нагадаємо, увечері 3 березня 2016 року на зупинці громадського транспорту в Житомирі був затриманий слідчий ГУНП під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч гривень. Через місяць після затримання обласна прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо одержання неправомірної вигоди, за результатами якого слідчого звільнили з Нацполіції. Обвинувальний акт був направлений до Корольовського районного суду м. Житомира для розгляду по суті. Хабарнику загрожувало покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня 2018 року голова Ружинського районного суду Житомирської області написала заяву до поліції на чоловіка, який пропонував їй тисячу гривень хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар СБУ слідчий суд поліція  
Матеріали по темі