Влада

Новини одного дня: Гройсман хоче перевірити лісгоспи щодо контрабанди лісу, в Житомирській області зупиняють вантажівку з «лівими» дубами

18 July 2018, 14:16

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює проведення масштабних перевірок підприємств лісової промисловості на предмет контрабанди лісу, звернувся до Генеральної прокуратури із вимогою перевірки фактів такої контрабанди, а також звернувся до партнерів з Євросоюзу з проханням надати інформацію про продукцію ліспрому, яка перетинає державний кордон.

Про це Гройсман сказав під час засідання Уряду – інформує 18 липня прес-служба Кабміну.

«У нас є різні види контрабанди. Один з них – контрабанда лісу. Маємо звіти міжнародних організацій. Факти жахливі. Я підписав звернення до Генеральної прокуратури з наявною інформацією про правопорушення і сьогодні пропоную прийняти рішення Уряду, аби Державна аудитслужба, ДФС, Національна поліція, Держгеокадастр почали ретельні перевірки всіх лісгоспів країни з даними про накладні, хто підписував, хто відвантажував, хто оформлював, де проходила продукція», - сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду наголосив, що всі, хто має відношення до незаконних вирубок, до незаконного вивезення та ввезення лісу, понесуть відповідальність.

«Ми зупиняємо нелегальний потік товарів. Наша робота дає свої перші паростки. Я буду і далі викривати всі тіньові схеми, які є. І буду боротися з тим, аби таких схем не було. Боротьба буде результативною. Я не буду закривати очі на жодну схему, яка робить Україну біднішою. Прошу всіх правоохоронців - давайте об’єднаємося і вдаримо по всіх цих схемах. Давайте покажемо людям результат цієї боротьби», - наголосив прем’єр-міністр.

За півгодини після цього повідомлення на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області з’явилася новина, що в Ємільчинському районі поліцейські затримали автівку з сумнівними документами на вантаж – деревина породи дуб.

«17 липня увечері під час заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху поліцейські групи реагування ПП зупинили вантажівку, в якій перевозилась деревина. Під час перевірки документи на вантаж викликали підозри щодо їх достовірності. Як розповів начальник Ємільчинського відділення поліції ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький, автомобіль «Volvo» з напівпричепом поліцейські зупинили на 55 км автодороги Васьковичі-Шепетівка, неподалік с. Малого Яблунця Ємільчинського району. За словами водія, 38-річного жителя м. Коростеня, транспортний засіб прямував до м. Рава-Руська Львівської області. Однак під час перевірки документів на вантаж, а це понад 18 м2 деревини породи дуб, їх достовірність викликала сумніви», - інформують правоохоронці.

Водія та автівку було доставлено до Ємільчинського відділення поліції для з’ясування усіх обставин. Попередня правова кваліфікація події – ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність як у виглядіштрафу, так і позбавлення волі терміном до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 року начальник ГУНП Вячеслав Печененко інформував, що в Новоград-Волинському районі, де спалили машину лісівника, затримали «чорних лісорубів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс вирубка деревина Гройсман ГУНП  
Матеріали по темі