Політика

Блогеру з Житомира Василю Муравицькому, якого обвинувачують у держзраді, одягнули електронний браслет

18 July 2018, 15:13

18 липня житомирському блогеру Василю Муравицькому, якого обвинувачують у державній зраді, в головному управлінні Нацполіції області одягнули електронний браслет.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Сергій Форест.

Керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко інформацію щодо застосування електронного засобу контролю до Василя Муравицького підтвердила.

«Дійсно, є ухвала суду про застосування відносно вказаної особи запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю. Сьогодні (18 липня), в першій половині дня, до вказаної особи було застосовано електронний засіб контролю», - сказала Алла Ващенко.

Нагадаємо, житомирському блогеру Василю Муравицькому 27 червня змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт, строком на 2 місяці.

1 червня 2018 року прокурор зачитував тексти матеріалів, на підставі яких житомирському блогеру Муравицькому інкримінують держзраду.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтня речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 29 березня 2018 року суд продовжив блогеру Муравицькому термін тримання під вартою на 60 діб, а перед тим суд двічі переносив розгляд справи по суті через відсутність доступу адвоката блогера Руслана Берещенка до матеріалів кримінального провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький ГУНП держзрада електронний браслет  
Матеріали по темі