Місто

У Житомирі комісія обстежує технічний стан будинку, в якому обвалилася стеля, та визначає вартість ремонтних робіт

23 July 2018, 16:07

Через обвал стелі у двоповерховому будинку по вулиці Вільський Шлях у Житомирі ледь не загинула жінка. Пані Ніна розповідає: дивом відбулася незначними ушкодженнями, позаяк під час обвалу знаходилась у квартирі.

«Дивилась телевізор, воно рухалось. Машина їде, воно дрижить. Думаю, піду візьму телефон, а воно все шарахнуло. А тепер плачу, не сплю, не їм нічого», - бідкається Ніна Сінкевич.

Місцеві мешканці розповідають: будинок був збудований 60 років тому й відтоді він не бачив капітального ремонту. Тому давно тріщить по швах, а в підвалі постійно стоїть вода.

«Я живу на другому поверсі. У мене так само полопані ось ці квадрати. У будь-який момент може обвалитися», - каже Надія Нагребецька.


«Підтоплює, підвал уже затоплений більше 15 років у нас. Дах у нас постійно (тече – ред.), і ще до того, як ми поселялися. Але ми зробили ремонт, і було нормально. Але воно тече і по коридору, і по сходам, тече дах. Десь дев’ять місяців тому ми писали в ЖЕК колективну заяву, щоб ЖЕК дав послуги по ремонту будівлі, підвалу, всього. Бо ми до цього тільки за прибудинкову територію платили. ЖЕК нам відмовив у цьому, але коли у нас була приватизація, нас ніхто не хотів брати, бо аварійна будівля, Тому ЖЕК нас не хотів. Але ЖЕК нам запропонував лише прибирати прибудинкову територію, ремонти робити не будуть. Тут все тече. І каналізацію ми самі качаємо, ми все самі робимо. Дах, таке получилось, ніхто не думав про таке», - розповідає Тетяна Телечук.

Як вирішити проблему мешканців будинку, нині з’ясовує спеціальна комісія до складу якої входять і представники міської ради.

«Перекриття зруйнувалось не за вчорашній день, якщо будинку 60 років. Будинок, в якому ми зараз знаходимось, був збудований господарським способом. Те, що ми бачимо, перекриття: дерев’яні балки, а між ними лежать бетонні плити без гідроізоляції, без нічого. В принципі так не будують будинки. Він будувався, може, з розрахунку, що буде експлуатуватись 20 років, 30 років. Зараз ми працюємо над тим, щоб зробити технічне обстеження, прорахувати вартість ремонтних робіт. Потім виділяються кошти на підставі розробленої проектно-кошторисної документації та ремонтується будинок», - роз’яснює в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Оніщенко.

Трьох мешканців зруйнованої квартири тимчасово поселили у готелі «Житомир».

Нагадаємо, у Житомирі 22 липня через обвал стелі в житловому будинку рятувальники евакуювали людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обвал дах  
Матеріали по темі