Влада

На День незалежності у Житомирі хочуть організувати «Гостинну світлицю» зі смаколиками та провести масовий диктант

24 July 2018, 09:56

Заходи з нагоди святкування Дня Державного Прапора та Дня незалежності у Житомирі планують розпочати 17 серпня.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України» опублікували на сайті мерії 24 липня.

ПЛАН

заходів з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та

27-ї річниці незалежності України

17-20 серпня 2018 року

вул. Михайлівська

20.00-23.00 год. - Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc

Фестиваль пройде по три кіновечори щоденно просто неба на вулиці Михайлівській. Добірка Lampa.doc складатиметься з 11 високоякісних фільмів виробництва України і Польщі останніх років, що є учасниками та переможцями національних та міжнародних кінофестивалів.

Окрім переглядів, планується серія майстер-класів, на яких йтиметься про історію документалістики, сучасні тенденції в документальному кіно, та секрети його виробництва. Відбудуться зустрічі з молодими режисерами, лекорами та викладачами альтернативних шкіл документалістики.

23 серпня 2018 року

Майдан ім. С.П. Корольова

9.00 год. - Урочисте підняття Державного Прапора України

Смолянське кладовище

10.00 год. - Мітинг та урочисте покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО

24 серпня 2018 року

8.00 год. - Загальнодержавний молебень у церквах та храмах міста, релігійних общинах.

Дім української культури

12.00 год. - «Тут живе душа» - Презентація оновленої Ляльки-мотанки. Найбільша Лялька-мотанка, висотою 3 м 50 см, виготовлена зі збереженням правильних і точних пропорцій та згідно українських традиційних правил народної творчості. Занесена у Книгу рекордів України.

12.00-16.00 год. - «Гостинна світлиця» - двір дому української культури перетвориться на справжню українську світлицю де гостинно пригощатимуть українськими традиційними смаколиками, навчатимуть вишивки, мереживоплетіння, виготовлення оберегів, гратимуть в народні рухливі ігри. Легенди, загадки, обряди, пісні та танці — все як у справжній українській щедрій господі!

14.00 год. - «Обереги, що не губляться у віках» - Відкриття експозиції унікальної колекції Поліських рушників, яка зібрала небайдужа людина, патріотка нашого Полісся, проста жителька села Велика Фосня Валентина Федорівна Галкіна. Авторка колекції Валентина Галкіна розповість не просто про рушники, а й про тих людей, що їх вишивали. 261 рушник нині є в її колекції. Поруч із рушниками ви знайдете і сорочки, і спідниці, і фартухи. Особливе місце займають ткані рушники Овруччини. Ціла композиція із ляльок, вбраних у вкраїнські строї, приваблюють відвідувачів виставки.

Вул. Михайлівська

11.00- 20.00 год. - Майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва та гончарної справи, миттєве фото на згадку «Україна. Народжені вільними». Аква - грим, різноманітні фотозони, ігри, вікторини, квести.

14.00 — 17.00 год. - Міський турнір з шахів «Кубок незалежності».

14.00 — 16.00 год. – Мистецький захід «Маленькі зірочки Житомирщини».

Організатори: Модельне агентство «Глорія», Житомирська міська рада. Захід передбачає проведення конкурсу краси «Маленька королева Житомирщини - 2018», нагородження найталановитіших дітей Житомира, вручення подарунків від спонсорів, концертна дитяча програма.

17.00 год. - Написання диктанту національної єдності.

Масовий диктант з української мови на День незалежності України. Запрошуємо всіх долучитися до написання диктанту 24 серпня о 17.00 год. Місце проведення: вулиця Михайлівська. Попередня реєстрація обов'язкова.

18.00 год. - Мистецький марафон «Українські мальви».

В наш час особливим актуальним завданням української культури є створення цілісності між минулим та сучасним, об’єднання людей культурною спадщиною незалежно від переконань, вікових можливостей. Щоб кожний житель міста міг відчувати свою необхідність та реалізацію у будь-якому віці. Символ мальви це прояв любові, свого ставлення до рідної землі, до свого народу, до місця, де живеш.

20.00 год. - «Сильні духом» - спільне виконання українського танцю «Гопак».

Український танок не пустощі, він основний вияв нашої культури, це — національна зброя..!

20.20 год. - «Танцюй драйвово! Вільно! Незалежно!»

Музичні візерунки від естрадно-духового оркестру “Сурми Полісся” та танцювального аматорського клубу “Ретро”.

КП «Парк» Житомирської міської ради

10.00 — 22.00 - Фестиваль «UCRAZYans у Житомирі».

Проект передбачає обов’язкове залучення таких вразливих груп, як люди із інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та ін.

Мета проекту - підвищити рівень громадської активності, патріотизму житомирян та мешканців місцевих громад.

Літній театр «Ракушка»

16.00-22.00 год. - Патріотично-мистецький захід «Мирний Житомир — єдина країна 2018»

Також планується внесення змін в рух міського автотранспорту відповідно до проведення заходів, а рухомий склад транспорту хочуть святково оформити.

Нагадаємо, що до 1030-річчя хрещення Київської Русі 12 серпня у Житомирі планують організувати хресну ходу вулицями міста.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирі на святкування Дня незалежності України витратили близько 25 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проект рішення День незалежності День Прапора  
Матеріали по темі