Події

У Житомирській області госпіталізували 8-річну дівчинку, яку побив батько

25 July 2018, 12:16

У Радомишльському районі Житомирської області поліцейські розслідують травмування батьком 8-річної доньки.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирській області.

Кримінальне провадження розпочато 24 липня після встановлення обставин госпіталізації 8-річної жительки м. Радомишля. Дівчинку, за наявною інформацією, побив 36-річний батько під час конфлікту. Чоловікові загрожує до 3 років ув’язнення. Також розглядається питання про позбавлення його та матері батьківських прав.

У ході першочергового з’ясування обставин події встановлено, що конфлікт у родині стався увечері 22 липня. Батько кілька разів вдарив доньку. Однак за медичною допомогою для дитини дорослі члени сім’ї звернулись лише 24 липня, коли стан дівчинки погіршився.

Медики констатували у госпіталізованої перелом шийки правого плеча та забої тулуба.

«Родина перебуває під соціальним супроводом відповідної служби місцевої райдержадміністрації уже більше року. Ними ще до цього інциденту було подано клопотання до суду про позбавлення і батька, і матері батьківських прав, оскільки раніше поліцією вони уже притягувались до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків по догляду за дітьми і на шлях виправлення не стали», - прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Окрім травмованої дівчинки, у родині є ще одна донька, 2017 року народження. Після вказаного інциденту було прийнято рішення про термінове вилучення з сім’ї обох дітей, які нині знаходяться у лікарні.

За вказаним фактом поліцією розпочато кримінальне провадження за ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

«Батько, на момент опитування його поліцейськими щодо вказаної події, перебував у стані алкогольного сп’яніння, а тому жодних пояснень надати не зміг. За накоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 3 років», - повідомив начальник Радомишльського відділу поліції Дмитро Нікурадзе.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року 11-річна житомирянка викликала копів після того, як її побила та вигнала з дому матір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття дитина госпіталізація  
Матеріали по темі