Місто

Найпопулярніший житомирський університет зайняв 59 місце в рейтингу за кількістю заяв від абітурієнтів

27 July 2018, 16:51

Житомирські університети увійшли до рейтингу сотні найбільш популярних вишів в Україні.

ТОП-100 найпопулярніших навчальних закладів серед абітурієнтів оприлюднила «Освіта.ua».

За даними Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, станом на ранок 27 липня до навчальних закладів подано більше 1 млн 606 тисяч заяв від вступників. В тому числі 1 млн 6 тисяч заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас). Прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання завершено.

«Лідерами по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Четверту та п’яту сходинку посідають Національний університет «Львівська політехніка» та Національний авіаційний університет», - інформує Освіта.ua.

У сотні найпопулярніших є і три житомирські вузи.

Так, на 59-му місці рейтингу – Житомирський державний університет імені Івана Франка, у який надійшло 4503 заяви – найбільше серед місцевих вищих навчальних закладів. На 71 місці – Житомирський національний агроекологічний університет – 3957 заяв. З кількістю заяв 2520 рейтинг закрив Житомирський державний технологічний університет – він на сотому місці.

ТОП-100 навчальних закладів за кількістю заяв від абітурієнтів дивіться тут

Нагадаємо, Житомир.info перевіряв, які спеціальності найпопулярніші в університетах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет  
Матеріали по темі