Культура

У Житомирській області вперше провели фестиваль малини, на якому головна страва – малиновий борщ

28 July 2018, 18:36

Перший фестиваль малини 28 липня провели в селі Малинівка Малинського району Житомирської області.

За інформацією організаторів, покуштувати малинових страв приїхали більше 500 гостей з Малина, Радомишля, Коростишева, Житомира та Києва.

Місцеві кухарі приготували не лише борщ з малини за давнім чеським рецептом, а й інші страви, які здавна готують на Поліссі із цієї лісової ягоди. Частували гостей малиновим кисілем, пиріжками із малини, пончиками та пряниками, а ще – чеським малиновим пирогом.

«Це перший фестиваль такого формату в нашому селі. Наші дівчата із села зварили 300 літрів малинового борщу – головної страви фестивалю. Ми хочемо продемонструвати і малинівчанам, і сусідам з інших сіл та районів, яка багата українська кухня. Ми вдячні господиням, які сьогодні з самого ранку випікають малинові страви для гостей фестивалю», – сказала сільський голова Наталія Парфіненко.

Організатори фестивалю подбали і про дозвілля дорослих та дітей: для малечі – атракціони, аніматори та квадроцикли, для дорослих – конкурси, в яких можна виграти малинові саджанці. Ввечері на гостей малинового свята чекає святковий концерт, а для молоді запланована дискотека.

Як повідомляв Житомир.info, в райцентрі Олевськ проводять в липні фестиваль чорниці, у Брусилівському районі - ягідний фестиваль, а у Коростені у вересні – фестиваль дерунів, який вже став міжнародним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль малина Малинський район  
Матеріали по темі