Влада

Депутат міськради теж хоче отримати 5 га землі на околиці Житомира під сміттєпереробний завод

22 August 2018, 11:58

Житомирська міська рада буде розглядати клопотання від приватного ЖЕКу №4 щодо дотримання дозволу на розроблення проекту по відведенню 5 га землі для будівництва сміттєпереробного заводу.

На сайті міськради 21 серпня оприлюднений проект рішення сесії «Про надання юридичним особам дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок».

У додатку до проекту зазначається, що приватне підприємство «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 4» 24 липня 2018 року звернулося з клопотанням з приводу земельної ділянки площею 5 га за адресою: проїзд Складський, 20, яку збираються використовувати для будівництва сміттєпереробного заводу. Керівник і власник приватного ЖЕКу №4 – депутат Житомирської міської ради від Опозиційного блоку Володимир Тичина.

Скріншот з додатку до проекту рішення сесії

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 26 липня цього року київське ТОВ «МС Соціальний Проект» вже отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі для будівництва сміттєпереробного заводу за цією адресою. За коментарем з цього приводу Житомир.info звернувся до радника мера, члена земельної комісії міської ради Олександра Черняховича.

«Кількість осіб, які можуть подавати заявки на надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо конкретної земельної ділянки, не обмежена. І приватний ЖЕК теж може отримати такий дозвіл, якщо депутати за це проголосують. А вже розроблений проект затвердять лише комусь одному», - пояснив Олександр Черняхович.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 17 травня 2018 року депутати проголосували за закріплення за територіальною громадою Житомира в особі Житомирської міської ради земельної ділянки за адресою: проїзд Складський, 20. Після сесії мер Сергій Сухомлин повідомив, що є три пропозиції від інвесторів на будівництво сміттєпереробного заводу по пров.Складський, 20 та розповідав про умови співпраці: усім потенційним інвесторам виставляють умову щодо банківськівської гарантії на 1-1,5 млн євро на термін здачі заводу в експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля сміттєпереробний завод сміття Тичина  
Матеріали по темі