Суспільство

Найкраща школа Житомира за результатами ЗНО – ліцей при ЖДТУ, краща в області – Бердичівська гімназія

28 August 2018, 10:43

Ліцей при Житомирському державному технологічному університеті отримав найвищу кількість балів в рейтингу навчальних закладів Житомира за результатами зовнішнього незалежного оцінювання-2018, найкраща школа області – Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2.

Рейтинги загальноосвітніх шкіл Житомира та області за підсумками цьогорічного ЗНО, опублікував 28 серпня інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua».

«У «Рейтингу шкіл України 2018 року від «Освіта.ua» школи ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО (85% рейтингового бала). Оскільки кількість тестів, які складали випускники кожної школи, значно відрізняється у різних навчальних закладах (від максимального значення у 1017 тестів у Київському військовому ліцеї ім. Богуна до мінімальних 3-х тестів у малокомплектних школах), укладачами рейтингу зроблено поправку на кількість складених тестів випускниками школи (15% рейтингового бала). Під час розрахунку використано коефіцієнт довіри до середнього балу, який розрахований наступним чином: «К» = кількість тестів, складених у школі/максимально можлива кількість тестів. Середнє значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО (далі — «Середній бал»), розраховане як середнє арифметичне результатів всіх тестів, складених у школі (або за окремим предметом) з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав/не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому у деяких шкіл значення середнього балу може складати менше 100 балів. Якщо випускник школи не з‘явився для складання тесту, такий тест не враховувався під час розрахунку. Випускники шкіл минулих років, які складали тести у 2018 році, у рейтингу не враховані», - пояснення алгоритму розрахунку середнього балу.

Перша десятка шкіл Житомира виглядає так:

Повністю рейтинг дивіться тут

Кращі школи Житомирської області за результатами ЗНО-2018:

Повністю рейтинг дивіться тут

У загальноукраїнському рейтингу ліцей при ЖДТУ займає 146 місце, Бердичівська гімназія №2 – 149, Житомирський екологічний ліцей №24 – 150. Інші школи Житомирської області в ТОП-200 не потрапили. Нижче – рейтингові бали 10 кращих шкіл України.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами ЗНО у 2017 році найвищу кількість балів в рейтингу шкіл Житомира отримала вечірня ЗОШ ІІ-ІІІ ст. Житомирської міськради, 2 місце Житомирський міський ліцей при Житомирському державному технологічному університеті, на 3 місці була Житомирська міська гуманітарна гімназія №23 ім. М. Очерета.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа рейтинг ЗНО  
Матеріали по темі