Місто

Влада Житомира веде перемовини з Міноборони щодо будівництва школи й дитсадка на Крошні, - Сухомлин

28 August 2018, 14:58

На Крошні в Житомирі може розпочатися будівництво нових дитсадка і школи на місці колишніх військових складів.

Про це на брифінгу 28 серпня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Зараз фактично закінчилися переговори з Міністерством оборони, і ми плануємо, що в цьому чи наступному році розпочнеться забудова вулиці Покровської – військові склади, і там по плану передбачені і садочок, і школа. Це буде прописано в умовах конкурсу до забудовника. Тобто, у планах є ліквідація цих складів. Так як це земля Міноборони, конкурс буде проводити Міноборони», - сказав міський голова.

Запитання, чи є зобов’язання забудовників, які активно будують багатоквартирні будинки в Житомирі, зокрема, на Крошні, забезпечувати жителів дитсадками та школами, мер назвав болючим.

«Це питання непросте для Житомира, бо, приміром, на Крошні більша частина землі належить Оліївській ОТГ, і вони, роздаючи землі під забудову, не передбачають виділення коштів на будівництво садочків та шкіл. Вони розраховують на міську соціальну інфраструктуру. З моєї точки зору це абсолютно неправильно. Зараз ми вже не будемо приймати в цей садочок (№58, ред.) нежитомирян, людей, які мешкають у цих комплексах, де земля належить Оліївці. Вони не зможуть подати документи і записати своїх дітей у ДНЗ, який відкривається. Якщо подивитися генплан, на цій території є земля під школу. На останній сесії Оліївська сільська рада намагалася навіть цю землю роздати. Їх не цікавить соціальна інфраструктура, їх цікавить багатоповерхова забудова», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 27 серпня 2018 розпочався прийом електронних заяв у реконструйований ДНЗ №58 на Крошні, куди прийматимуть виключно дітей мікрорайону. Зі слів мера, Житомиру необхідні ще 5 дитсадків, тому влада планує щороку відкривати по одному новому.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в міськраді оголосили про пошук орендаря, який відкриє у парку приватний дитсадок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок ДНЗ Сухомлин  
Матеріали по темі