Влада

​Влада Житомира шукає орендаря, який відкриє у парку приватний дитсадок

22 August 2018, 17:56

Житомирська міська рада оголосила про здачу в оренду 12 нежитлових приміщень комунальної власності, в тому числі будівлі площею 750 кв. м на території парку культури і відпочинку під розміщення приватного дошкільного навчального закладу.

Перелік об’єктів, які здають в оренду з ціною за 1 квадратний метр або за 1 годину, опублікований в рубриці «Оголошення» на сайті міськради.

Адреса будівлі, яку мають віддати під приватний ДНЗ - бульвар Старий, 22:

«Нежитлові приміщення за адресою бульвар Старий, 22 оцінюваною площею 750,5 кв. м. Початковий розмір орендної плати за 1 кв. м – 22 грн. 67 коп. (без ПДВ). Цільове призначення – для розміщення приватного дошкільного навчального закладу», - йдеться в інформації про конкурс на право укладення договору оренди нерухомого майна територіальної громади м. Житомира.

Організатором конкурсу є комісія у справах використання нежитлових приміщень комунальної власності міста Житомира, учасники конкурсу – юридичні особи та ФОПи. Мета конкурсу – визначення переможця, який запропонує найбільшу орендну плату при виконанні умов конкурсу.

Чи ця будівля - відомчий дитсадок №17 Нацполіції, який також розміщений на Старому бульварі, Житомир.info запитав у Валерія Матвеюка, начальника КП «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради, яке приймає конкурсні пропозиції.

Ні, це інша будівля, розміщена трохи далі від ДНЗ №17, - розповів начальник комунального підприємства.

«Мова йде про стару будівлю, зведену, мабуть, ще за часів барона де Шодуара. Вона розміщена трохи далі від дитсадка Нацполіції, неподалік арки, якщо йти у напрямку підвісного мосту. В радянські часи там працював дитсадок, але вже багато років ця будівля пустує. Її балансоутримувачем є управління освіти Житомирської міської ради. Це приміщення закинуте і потребує великих капіталовкладень. Воно здається в оренду вже не один рік, але бажаючих й досі немає. Щоб зберегти профіль установи – «розміщення освітніх послуг», як зазначається у погодженні, підписаному начальником управління освіти, треба прибрати територію, провести комунікації і зробити ремонт приміщень, щоб на голови дітям не сипалась глина», - розповідає Валерій Матвеюк.

В інформації щодо здачі об’єктів зазначено, що початковий розмір орендної плати (22,67 за квадратний метр) визначено згідно зазначеного цільового використання. У подальшому орендна плата підлягає коригуванню на щомісячні індекси інфляції. Основними вимогами конкурсу є ефективність використання об’єкта за цільовим призначенням, дотримання вимог експлуатації об’єкта та забезпечення протягом 1 року поліпшення фасаду та прилеглої території об’єкту.

Пропозиції приймає комунальне підприємство «Регулювання орендних відносин» до 31 серпня 2018 року, тел. 42-19-59. Конкурс проведуть 7 вересня 2018 року.

Нагадаємо, на виконкомі у березні 2018 начальник управління освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук говорив, що у Житомирі немає бажаючих відкривати приватні школи, бо це надто дорого.

«Є звернення, але бажаючі стикаються з певними фінансовими труднощами. Це серйозні витрати на комунальні послуги, оренда приміщення і подібне. Ми завжди допомагаємо в плані державного стандарту, методичної та дидактичними матеріалами, підготовкою і перепідготовкою вчителів. Але фінансово – ні, оскільки це приватна структура», - казав він.

Як повідомляв Житомир.info, Уряд запланував відкриття в Житомирській області 22 нових дитсадка у 2018 році , 9 з яких будуть побудовані з «нуля». Обласна рада збирається здати чотирьом організаціям в оренду приміщення в центрі Житомира за 1 гривню на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда дитсадок ДНЗ парк  
Матеріали по темі