Фоторепортаж

​Як закінчують ремонт у житомирському дитсадку №58 на Крошні, який не працював більше 20 років. Фоторепортаж

19 June 2018, 15:44

Житомирський дитсадок №58, розташований у мікрорайоні Крошня на вулиці Крошенській, 12-б, не працював з 1995 року. До 1994 року він належав колективній фірмі «Житомирінвест» та був закритий через відсутність фінансування.

Реконструкцію дитсадка на 320 дітей розпочали ще у 2015 році. На початку 2018 навколо дошкільного закладу та закупівлю для нього дорогого інвентарю виник скандал.

19 червня Житомир.info вирішив без попередження завітати у дошкільний заклад. Завідуюча ДНЗ Тамара Савчук навіть не здивована візиту: щотижня сюди приїжджає з перевірками мер Житомира Сергій Сухомлин.

Зі слів завідувачки, після закриття на території дитсадка був «страшний суд» і «бомжатник». Зараз все змінилося.

У господарській частині закладу вже стоять холодильники для молочки, м’яса та інших продуктів. Є овочевий та заготівельний цехи, тістомішалка та овочерізка. Окремі м’ясорубки для сирої та готової продукції, шафа для випікання.

У кожній групі облаштований буфет з спеціальними столами, умивальником та бойлером. Тут є інтерактивні дошки та проектори, телевізори, сучасні дитячі меблі. У спальнях - двоярусні ліжка. У туалеті - кабінка для дорослого та дитячі кабінки, закриті з боків.

Хоча ремонт у закладі ще триває, вже є бажаючі потрапити у садочок.

«Зараз дуже багато батьків приходить. Вони записані в 65, 55, 26 садочки. Вони стоять на черзі. Як тільки відкривається електронна реєстрація, вони автоматично будуть переведені», - розповідає Тамара Савчук. Вона сподівається, що з вересня 2018 року в садочку вже запрацює кілька груп.

Нагадаємо, дитсадок №58 до 1994 року належав колективній фірмі «Житомирінвест» та був закритий у 1995 році через відсутність фінансування. У квітні 2014 року комісія з майнових питань надала дозвіл на безкоштовну передачу приміщення дитсадка №58 до комунальної власності Житомира. Проект рішення сесії «Про створення Житомирського дошкільного навчального закладу № 58» опублікували на сайті мерії в листопаді 2016.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2018 депутат міської ради Олександр Рибак розповів, що управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та обладнання викликає у подив та запитання. На брифінгу 14 лютого завідуюча дитсадком №58 та заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко пояснювали, як складала списки інвентаря. На сесії 1 березня питання щодо закупівлі інвентаря для дитсадка №58 зняли з розгляду. 19 березня 2018 депутати міськради та члени виконкому перевірили облаштування дитсадка та зробили зауваження щодо будівельних робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДНЗ №58 дитсадок  
Матеріали по темі