Влада

У Житомирі 30 об’єктів комунальної власності продадуть на аукціоні, – Сергій Сухомлин

4 September 2018, 13:21

Житомирська влада через електронний аукціон хоче продати близько 30 об’єктів нерухомості, що перебувають у комунальній власності.

Про це 4 вересня під час брифінгу розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Велика кількість об’єктів піде через аукціони, через систему «ProZorro.Продажі». Місто Житомир перше в Україні, яке зареєструвалося на цій площадці. Ми готові виставляти на торги близько 30 об’єктів, які зараз не використовуються міською радою. Ми хотіли б продати їх у цьому році, але фізично не встигнемо», - поінформував мер.


Він також зазначив, що найближчим часом на аукціон виставлятимуться два об’єкти нерухомості.

«Щодо наступних об’єктів, які продаватимуться. 6 числа у нас іде приміщення колишнього ЖЕКу на вулиці Мала Бердичівська. Я знаю, що дуже багато людей вже зацікавились цим об’єктом. Його площа – більше 200 квадратних метрів. Також на минулій сесії ми проголосували щодо об’єктів, в яких знаходяться зараз магазини нашого горілчаного заводу. Ці три об’єкти підуть у нас на продаж через систему ProZorro. Далі за цією ж системою будемо продавати всі інші об’єкти», - розповів Сергій Сухомлин.

Міський голова зауважив, що найбільший об’єкт, який збираються продати, – готель «Житомир».

«Найбільший об’єкт – це готель «Житомир», який ми хотіли б продати. Але поки зацікавленості ним немає. Виставляти його на торги без потенційних покупців ризиковано. Адже, згідно з законодавством, якщо перші торги не відбуваються, на другі торги сума зменшується у два рази. І це великі ризики та втрати для міського бюджету», - зауважив Сухомлин.

Він також зазначив, що 9 млн грн, за які було продано будівлю колишньої стоматполіклініки в центрі Житомира, – справедлива ціна.

«Насамперед ціну визначає ринок. Якщо за такі кошти купили це приміщення, я вважаю, що це зараз справедлива ціна. Особливо, враховуючи те, що це приміщення побудоване з цегли-сирцю, це не клінкерна цегла, і дуже багато коштів потрібно вкласти у реконструкцію цього об’єкта», - зауважив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2018 року через електронний аукціон за 9 млн грн була продана дореволюційна будівля колишньої стоматполіклініки у центрі Житомира. Придбав її 26-річний чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон продаж комунальна власність  
Матеріали по темі