Влада

Чиновники міськради подивилися, як харчуються діти у кількох житомирських школах

7 September 2018, 16:11

7 вересня заступник міського голови Вікторія Краснопір разом із заступником начальника управління освіти міської ради Світланою Ковтуненко відвідала школи №№ 7, 16 та 28 міста Житомира з метою моніторингу якості харчування дітей у цих закладах.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської і міської ради.

«Сьогодні ми виїхали у декілька шкіл міста, щоб особисто побачити, як діти харчуються, в яких умовах готуються дитячі сніданки. Такий моніторинг ми будемо здійснювати постійно, адже питання харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста має бути під постійним контролем і влади, і батьків, і відповідних контролюючих органів. А вже з понеділка усі школи міста будуть на Google диску у відкритому доступі завантажувати свої фото сніданків та контрольної порції», - повідомила Вікторія Краснопір.

Заступник начальника управління освіти міської ради Світлана Ковтуненко розповіла, що на харчування школярів (учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій) на 2018 рік з міського бюджету було виділено майже 22 млн грн.

«Видатки з міського бюджету на організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти на 2018 рік склали 21 910,9 тис. грн., із них для учнів 1-4 класів – 15 983,4 тис. грн., учнів пільгових категорій – 5 927,5 тис. грн. Організовано за кошти міського бюджету харчування дітей пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування - 233; дітей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» - 532; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах - 103; дітей, один з батьків яких є учасником АТО - 1662. Харчування дітей організовується у відповідності до 4-х меню: для 1-4 класів на 8,00 грн.; для 1-4 класів на 8,00 грн.+ батьківська доплата; для дітей пільгових категорій на 15,40 грн.; для дітей, які відвідують групи продовженого дня (за рахунок батьківських коштів)», - Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, влада Житомира вирішила змінити меню для школярів та замість бургерів подавати на сніданок кисломолочні продукти.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року з метою контролю за якістю харчування у школах міста управління освіти міської ради створило папку «Сніданки» на Google диску, де завантажуються фото сніданків житомирських школярів у розрізі кожного загальноосвітнього навчального закладу міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа харчування діти дитина учень учні  
Матеріали по темі