Економіка

У Житомирській області зібрали понад 900 тонн ягід

10 September 2018, 11:06

У Житомирській області за останні роки збільшилося валове виробництво плодовоягідної продукції в три рази. Так, наразі 25 сільгосппідприємтсв вирощує таку продукцію і постачає її на вітчизняний та закордонний ринок. Вже зібрали 727 т лохини, 24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці.

Про це 10 вересня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

«Завдяки програмам підтримки аграрного сектору протягом останніх років в області спостерігається позитивна динаміка розвитку садівництва та ягідництва. Так у 2014 році валове виробництво плодовоягідної продукції в сільгосппідприємствах становило 526 т, в 2015 році – 875 т, а в 2017 році – 1594 т. Збільшення валового виробництва відбулось за рахунок розширення площ під ягідними культурами та підвищенням їх урожайності», - зазначають в облдержадміністрації.

На території області виробництвом плодовоягідної продукції займається 25 суб’єктів господарювання. В порівнянні з минулим роком їх кількість зросла майже вдвічі. В основному господарства вирощують такі культури, як лохина садова, малина, смородина, аґрус, жимолость та інші культури.

В ОДА розповідають, що лохину на Житомирщині вперше почали вирощувати в Новоград-Волинському районі. Наразі ТОВ «Бетек» є одним з найбільших виробників та постачальників свіжих ягід в країни СНД та Європи. В Андрушівському та Новоград-Волинському районах сільськогосподарські підприємства висаджують горіхові сади. Цьогоріч провели закладку лохину на площі 10 га в Романівському районі, у Радомишльському районі – на 18 га, у м. Радомишль ще висадили 5 га яблуневого саду.

Нині в області триває збір врожаю. Станом на 10 вересня сільгосппідприємствами вже зібрано 727 т лохини, 24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці. (Разом - 924,5 тонни - ред.)

Нагадаємо, 28 липня 2018 року в селі Малинівка Малинського району Житомирської області вперше провели фестиваль малини, головною стравою на якому був малиновий борщ.

Як повідомляв Житомир.info, в райцентрі Олевськ проводять в липні фестиваль чорниці, у Брусилівському районі - ягідний фестиваль, а у Коростені у вересні – фестиваль дерунів, який вже став міжнародним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малина лохина суниця смородина ягода збір ягід  
Матеріали по темі