Влада

Громадянин Білорусі просив владу Житомира віддати йому демонтований пам’ятник Шелушкову

11 September 2018, 11:59

На сайті Житомирської міської ради опублікований протокол постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій від 4 вересня 2018 року, у якому зазначено, що комісія розглядала питання стосовно передачі пам’ятника Г.І.Шелушкову до Республіки Білорусь.

«Розглянувши лист начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Марцуна О.В. щодо передачі пам’ятника Г.І.Шелушкову до Республіки Білорусь, постійна комісія з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій рекомендує: відмовити по даному зверненню; відповідним виконавчим органам міської ради провести інвентаризацію демонтованих пам’ятників у м. Житомирі та визначити місце їх зберігання», - йдеться у рекомендаціях до протоколу №139 від 04.09.2018р.

11 вересня голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв розповів Житомир.info, що громадянин Білорусі звернувся з листом до мера з проханням передати йому пам’ятник Шелушкову.

«На ім’я міського голови прийшов лист від фізичної особи, громадянина Білорусі, про те, щоб передати йому пам’ятник Шелушкову. Я, чесно кажучи, не зрозумів, для чого він йому потрібен. Ну, можливо, колекціонує, може, у людини хобі таке. Олександр Марцун, як керівник управління, котре є розпорядником, прийшов на комісію з ось таким листом. Ми почали розбиратися. І вкінці проголосували проти передачі та дали рекомендацію з усіх цих пам’ятників, які у нас залишилися після декомунізації, все ж таки створити, можливо, якийсь музей, вуличний: визначити якесь місце, зібрати усі ці пам’ятники, можливо, комусь буде цікаво на них подивитися. Однак в рекомендації ми зазначили, що, в першу чергу, треба провести інвентаризацію пам’ятників, аби подивитися, що у нас залишилося, а вже далі визначити місце і створити музей. А щодо передачі скажу: колись воно купувалось за кошти громади міста, чому ми маємо комусь подарувати. Якби питання ставилося продати, ще можна було б його розглядати», - зазначив Юрій Мойсеєв.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі гранітний бюст Шелушкову, що стояв на постаменті у сквері на розі вулиць Київської та Князів Острозьких (колишня Шелушкова), демонтували 13 липня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня 2016 року в КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» розповідали про переговори з краєзнавчим музеєм стосовно того, аби передати туди «декомунізовані» пам’ятники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник Шелушков пам’ятник Шелушкову декомунізація демонтаж  
Матеріали по темі