Влада

Кількість проектів житомирського бюджету участі, які виноситимуть на загальноміське голосування, може зрости до 79

11 September 2018, 21:30

Чи рекомендувати до загальноміського голосування проведення Фестивалю снів, будівництво майданчиків для вигулу собак у гідропарку та інші проекти, які не отримали погодження виконавчих органів міської ради, вирішували на засіданні координаційної ради з питань бюджету участі 11 вересня. Апеляційні скарги подали автори вісьмох проектів, і за три з половиною години коордрада розглянула п’ять таких апеляцій.


«Подано 8 апеляційних скарг, дві на даний час були задоволені. Це проект по цвинтарю, ще один проект по створенню бювету. Автор просив, щоб ми погодились перевести проект із малого в великий. Зважаючи на рекомендації та думки юридичного департаменту та інших профільних органів, ми таки проголосували і перевели цей проект із малого у великий. Ми не побачили ніяких перепон, положення цього не заперечує. А що не заперечено, те може бути. Ще три проекти ми перенесли на розгляд на завтра, бо були відсутні представники виконавчих органів, які мали би комунікувати із авторами, тому що, за положенням, ми не маємо права розглядати апеляцію автора без представника профільних виконавчих органів», - сказав голова координаційної ради з питань впровадження бюджету участі Андрій Шелестюк.

Таким чином, станом на 11 вересня кількість проектів, які можуть винести на загальноміське голосування, збільшилась із 77 до 79. Ще три проекти чекають свого розгляду на наступному засіданні координаційної ради.

«Ми даємо рекомендації міській раді. Вони можуть бути враховані, або не враховані. Бо це знову ж таки є рішення виконавчих органів. Але маємо надію, що так. Ще три проекти будуть у нас завтра проговорюватись, вони на даний момент ще отримали негативну оцінку від виконавчих органів та попередньо від координаційної ради. Але сьогодні були серйозні дискусії стосовно цих проектів. Це непрості проекти, тому вони зайняли багато часу, і завтра ми будемо розглядати їх повторно, вже з представниками виконавчих органів», - розповів Андрій Шелестюк.

Кращі проекти бюджету участі житомиряни будуть визначати з 1 по 10 жовтня загальноміським голосуванням.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями бюджету участі у 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав Валерій Онопрієнко: вони стосуються мікрорайону, депутатом від якого у міську раду обрана його дружина Тетяна. Також через скандал зняли з голосування три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі проект координаційна рада  
Матеріали по темі