Влада

Депутати Житомирської облради проти звільнення директора краєзнавчого музею та керівника ансамблю «Родослав»

12 September 2018, 12:20

Депутатів Житомирської обласної ради збурило розпорядження голови облради про звільнення директора краєзнавчого музею Романа Насонова.

Питання обговорювалося на позачерговій сесії обласної ради 12 вересня.

«Нашу комісію з гуманітарних питань дуже хвилює ця проблема і ситуація. Людина компетентна, вона може комусь особисто не подобатися, але завжди треба знаходити порозуміння, якщо ми діємо на благо спільної справи. Якщо є питання, то треба сідати і говорити, я хочу, щоб до нас прислухалися», - зазначила голова гуманітарної комісії, депутат від фракції Об’єднання «Самопоміч» Олена Галагуза.

Голова обласної ради Володимир Ширма зауважив, що він спілкувався з Романом Насоновим, який прийшов до нього дев’ять днів тому і сказав, що в музеї працювати не буде.

«Роман Анатолійович (Насонов) прийшов до мене дев’ять днів тому і сказав, що він в музеї працювати не буде, ми спілкувалися хвилин 20. Потім вирішили, що він буде працювати в музеї. Буде оголошений конкурс, якщо він виявить бажання йти на конкурс – двері відкриті», - сказав Володимир Ширма.

Пояснити ситуацію зі звільненням директора краєзнавчого музею взялася керівник управління культури і туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

«Бути патріотом і бути менеджером – це не одне й теж саме. І чому в 2017 році в обласний бюджет були повернуті кошти, які виділялися на реконструкцію будівлі магістрату, і чому ми запрошуємо фахівців з усієї України, а в нашому музеї таких фахівців немає. Я запропонувала пану Роману залишитися і працювати в команді», - повідомила Тетяна Парфентієва.

Депутат від ВО «Батьківщина» Дмитро Кропачов запропонував за кожне розпорядження голосувати окремо і заявив, що він теж проти звільнення директора краєзнавчого музею Романа Насонова.

Нагадаємо, у проекті рішення було вісім розпоряджень голови обласної ради, чотири з яких стосуються звільнення керівників. Депутати головували за кожне розпорядження окремо: шість розпоряджень набрали необхідну кількість голосів, за розпорядження про звільнення керівника ансамблю «Родослав» проголосували 32 депутати – рішення не прийняте, розпорядження про звільнення директора краєзнавчого музею підтримали лише 15 депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, 10 вересня 2015 року на сесії Житомирської обласної ради депутати проголосували та призначили на посаду директора краєзнавчого музею Романа Насонова, а на посаду директора фольклорного ансамблю «Родослав» Олександра Зайченка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Насонов сесія облрада краєзнавчий музей  
Матеріали по темі