Події

Учасника АТО з Житомира, якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, відпустили під домашній арешт

13 September 2018, 15:48

Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт фігуранта справи про напад на активістку Катерину Гандзюк Володимира Васяновича.

Про це 13 вересня повідомляє «Українська правда» з посиланням на журналіста Сергія Нікітенка.

«Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз подільників з Олешок в Херсон. Хоча раніше його називали тим учасником групи, який подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду», - написав Нікітенко в Facebook.

Володимир Васянович в суді заявив, що напад організував «Опер» Сергій Торбін.

«У суді першої інстанції, за словами, адвоката, Васянович побоявся давати показання, тому що боявся за своє життя. Він також заявив, що визнає свою провину, готовий нести відповідальність, і кається», - написав Сергій Нікітенко.

Крім того 13 вересня відбулися апеляційні засідання щодо ще двох фігурантів справи: Сергія Торбіна і Микити Грабчука (позивний «Мураха», його називають безпосереднім виконавцем нападу - УП.). За результатами засідань, суд вирішив залишити Грабчука і Торбіна в СІЗО.

Нагадаємо, житомирянина Володимира Васяновича, колишного розвідника 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор», підозрюють у нападі на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк. 17 серпня його та Сергія Торбіна затримали на херсонському автовокзалі. 21 серпня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід цим двом підозрюваним у замаху на вбивство в. о. керуючої справами виконкому Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою: тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Фото Сергія Нікітенка

Як повідомляв Житомир.info, 10 червня 2015 року при виконанні бойового завдання в зоні АТО поблизу Донецька розвідник 5-го окремого батальйону ДУК ПС Володимир Васянович (позивний «Шуруп») був важко поранений: він втратив ліву ногу, підірвавшись на ворожій міні. На початку 2016 року троє бійців з Житомира – Олександр Швецов, Юрій Весельський та Володимир Васянович – були героями спецпроекту «Переможці». 21 листопада 2016 року президент нагородив житомирянина Володимира Васяновича орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Васянович Херсон Правий сектор  
Матеріали по темі