Події

Пізнє сповіщення та тюки з лотками: житомирські рятувальники пояснили, чому так довго приборкують пожежу на картонному комбінаті

18 September 2018, 18:32

Палаючі приміщення Житомирського картонного комбінату 18 вересня гасять 13 пожежних автівок та 60 чоловік особового складу.

Хоч загоряння й вдалося локалізувати, однак поки повністю ліквідувати пожежу – ні, кажуть рятувальники. За їх словами, гасіння пожежі ускладнюється низкою факторів – від масштабності до недостатнього тиску в гідрантах.


«На даний час площа пожежі складає більше 3 тисяч квадратних метрів. Ускладнює гасіння пожежі велике навантаження складу готової продукції в пустотах, перекритті. На даний час працює більше 13 пожежних автомобілів і 60 чоловік особового складу», - каже начальник Житомирського міського відділу УДСНС України у Житомирській області Анатолій Ільницький.

«Гасіння пожежі відбувалося за допомогою водяних стволів. На першочерговому етапі були подані стволи зі змочуючими, використовувались піноутворюючі засоби. Гасіння пожежі ускладнювалось тим, що пожежа набула великих масштабів на момент прибуття, було пізнє сповіщення про пожежу. Дуже високе було пожежне завантаження, і на самому складі, коридорах, цехах - все повністю було завалене тюками з картонними коробками для яєць. Гасіння ускладнювалось іще тим, що на території була лише одна водойма, під’їзд до неї був ускладнений. Водойма знаходиться дуже низько, а наші машини можуть забрати воду максимум з 7 м висоти. Також гідрант на території знаходиться на тупиковій мережі, в них відсутній був тиск і води з них забрати було майже неможливо. Після звернення на водоканал було піднято тиск, тиск у мережі з’явився, але все одно він був недостатній. Представники об’єкта розчистили місце біля водойми, що дало змогу встановити два пожежних автомобілі на водойми та подати достатню кількість для гасіння пожежі стволів», - пояснює помічник начальника чергової зміни ОКЦ УДСНС України у Житомирській області Максим Данчук.

Нагадаємо, представники Житомирського картонного комбінату розповіли про наслідки масштабної пожежі у складських приміщеннях: горіли лотки для яєць, на жодній з 9 пожежних машин не було піногасників.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирському картонному комбінаті 18 вересня сталася пожежа: ліквідовувати загорання виїжджали 8 пожежних машин. Представники ЖКК відкидають версію підпалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖКК картонний комбінат пожежа  
Матеріали по темі