Влада

​Житомирська ОДА оголосила тендери на будівництво 22 медамбулаторій вартістю 7,2 млн грн кожна

19 September 2018, 11:50

У рамках програми Президента України «Сільська медицина» на Житомирщині незабаром розпочнеться будівництво нових амбулаторій з проживанням для 1-2 лікарів.

Про це 19 вересня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Вже оголосили тендери на будівництво 22 амбулаторій загальної практики сімейної медицини в районах області. За словами директора департаменту регіонального розвитку ОДА Євгена Кульчицького, нині очікують на пропозиції від учасників», - інформує ОДА.

У прес-службі Житомир.info уточнили, що всі 22 тендери оголошував департамент регіонального розвитку ОДА.

«У разі вдалого проведення торгів у найкоротший термін угоди з підрядними організаціями на будівництво амбулаторій можливо буде укласти вже у жовтні», - зазначає Євген Кульчицький.

«З 7 вересня 2018 року оголошено тендери на всі 22 АЗПСМ. До 23 вересня учасники можуть подати свої пропозиції. Загальна кошторисна вартість будівництва однієї амбулаторії – 7,2 млн. грн. Співфінансування з місцевого бюджету – на рівні 10%. Загалом Житомирській області передбачено коштів субвенції у сумі 155,6 млн. грн», - інформує ОДА.

За даними прес-служби, амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селах будуть оснащені усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Лікарі зможуть в режимі online отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

Нагадаємо, Житомирська область вже готова до будівництва нових сільських амбулаторій: відведені земельні ділянки, є кадастрові номери та проектно-кошторисна документація. Зі списком населених пунктів, в яких буде збудовано 22 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Ігор Гундич анонсував будівництво 54 амбулаторій нового зразка із житлом для лікарів, обладнанням і транспортом. У січні 2018 року ОДА повідомляла, що Ігор Гундич чекає від районів та ОТГ пропозицій щодо сільських амбулаторій, на які виділили 155,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, Мінрегіон затвердив перелік з 14 сільських амбулаторій у Житомирській області, які будуватимуть «з нуля». На розгляд та затвердження комісії Мінрегіону було направлено ще 8 амбулаторій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія лікар тендер  
Матеріали по темі