Влада

Мера Новограда-Волинського оштрафували на 1700 гривень за продану земельну ділянку

25 September 2018, 16:42

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані), вчинене головою Новоград-Волинської міської ради.

Про це 25 вересня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що посадова особа органу місцевого самоврядування порушив вимоги ч.2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, продавши у грудні минулого року земельну ділянку за понад 220 тис грн, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, голова міськради взагалі не повідомив про суттєві зміни у майновому стані на сайті НАЗК. Це у той час, коли чинним законодавством встановлено десятиденний строк з дня одержання доходу», - йдеться у повідомленні.

Постановою Новоград-Волинського районного суду посадову особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 1700 грн.

В декларації мера Новограда-Волинського Віктора Весельського за 2017 рік зазначено, що він отримав 222 тис. 400 грн за відчуження нерухомого майна від громадянки Мандибур Таїси Миколаївни. На таку ж саму суму Весельський задекларував готівкові кошти.

Нагадаємо, в червні цього року невідомі обікрали квартиру, яку винаймає мер міста Новоград-Волинський Віктор Весельський: викрали документи, цінні речі та готівкові кошти – 12 тисяч доларів. Згодом викрадений закордонний паспорт Весельського знайшли в одному з найближчих до райцентру сіл.

Як повідомляв Житомир.info, суд оштрафував на 1700 гривень депутата Житомирської обласної ради Ігоря Романського, який своєчасно не повідомив про купівлю автомобіля Volkswagen Touareg.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд декларація Весельський  
Матеріали по темі