Влада

​Влада Житомира інформує про готовність до опалювального сезону: всі школи, дитсадки, лікарні та 97% будинків

25 September 2018, 17:06

У Житомирі до нового опалювального сезону підготовлено 97% житлових будинків та школи, дитсадки та лікарні.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років» від 25 вересня, який планують затвердити на найближчому засіданні.

«Контролюючими службами теплопостачального підприємства відзначено з технічної точки зору задовільний стан підготовки житлового фонду та усіх будівель, міських об’єктів соціальної сфери до початку нового опалювального сезону. Вже комплексно підготовлено 97% житлового фонду (виділено редакцією) з видачею паспортів готовності житлових будинків. Також готові до опалювального сезону усі школи, дитячі садочки, лікарні, соціальні об’єкти, заклади культури. Підготовлено до роботи в зимовому періоді 85% водопровідних, 87% каналізаційних, 96% теплових мереж та 98% котелень, на 90% готові об’єкти благоустрою та дорожньо-мостового господарства, 95% спецтехніка та міський комунальний транспорт», - йдеться в основній частині документу.

Також зазначається, що основними труднощами підготовки об’єктів комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради до початку нового опалювального сезону були фінансові проблеми через заборгованість за газ перед НАК «Нафтогаз України».

«Для виправлення ситуації теплопостачальному підприємству надавалась фінансова допомога з міського бюджету. Підтримка була не тільки на підготовку до зими, а й на заробітну плату та на погашення заборгованості за послуги з транспортування і розподілу природного газу ТОВ «ЖитомиргазЗБУТ» та на встановлення лічильників обліку теплової енергії», - йдеться у проекті рішення.

Також виконком має погодити ряд доручень керівникам комунальних підприємств щодо дій у зимовий період, зокрема: КП «Житомиртеплокомуненерго» - організацію безперебійного теплопостачання споживачів упродовж опалювального періоду 2018 - 2019 років та завершення встановлення лічильників в житлових будинках, КП «Управління автомобільних шляхів» - до 1 листопада заготовити та завезти необхідну кількість піскосуміші для посипання вулиць, КП «АТП - 0628» та директорам приватних ЖЕКів №№4 і 8 (Тичина та Півоварова) - забезпечити своєчасне вивезення сміття та надійну експлуатацію полігону взимку.

Нагадаємо, влітку 2018 голова ОДА Ігор Гундич на селекторній нараді запевнив, що Житомирська область на 50% готова до роботи в осінньо-зимовий період. Нещодавно прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що опалювальний сезон почнеться вчасно, а перемовини щодо ціни на газ ще тривають

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон газ опалення  
Матеріали по темі