Місто

Митрополит Никодим хоче отримати шматок ділянки, яку в міської ради просила у власність Житомирська єпархія УПЦ МП

26 September 2018, 11:48

Керуючий Житомирською єпархією УПЦ МП митрополит Никодим (в миру Горенко Віктор Васильович) хоче отримати 0,331 га землі біля церкви на житомирському Подолі.

Заяву з проханням внести на розгляд сесії міської ради питання про надання дозволу на виготовлення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки Віктор Горнеко подав 4 травня 2018 року.

Фото заяви оприлюднили у соцмережі Facebook, а Горбенко Юлія Вікторівна 22 вересня подала петицію про заборону виділення землі у приватну власність поблизу Свято Успенської церкви УПЦ.

«27 вересня 2018р. на сесії Житомирської міської ради депутати будуть розглядати питання надання дозволу на виділення земельних ділянок для приватного користування поблизу історичної Свято-Успенської церкви (м.Житомир, вул.Подільська,9б), що є посяганням на права і свободи релігійної громади у якої, в разі погодження депутатами, буде зменшено площу земельної ділянки, якою користується община. Прошу підтримати петицію про заборону виділення у приватну власність земельної ділянки (м.Житомир, вул.Подільська,9б), якою користується релігійна громада для обслуговування історичної будівлі церкви», - зазначається у петиції.

На початку листопада 2016 року на сайті міської ради опублікували проект рішення сесії, яким передбачалося передати Житомирській єпархії УПЦ МП в постійне користування 0,8666 га землі за адресою: вул. Подільська, 9. Цей проект рішення обурив громадян: на сайті міської ради була зареєстрована петиція, яка набрала необхідні 250 голосів й отримала наприкінці лютого 2017 року відповідь заступника мера Матвія Хренова. Він повідомив, що рішенням міської ради від 11.07.2013 №580 Житомирській Єпархії Української Православної церкви надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Подільській, 9 для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Рішення міської ради про передачу в постійне користування Українській Православній церкві Московського Патріархату земельної ділянки по вул. Подільській, 9 не приймалося.

22 лютого 2017 року Житомирська єпархія знову звернулася до міської ради і 25 травня 2017 року сесія міськради ухвалила рішення, яким Житомирській єпархії УПЦ МП передали в постійне користування 0, 0867 га на вул.Покровська, 9 – землю під Свято-Успенською церквою.

Відповідно до інформації з публічної кадастрової карти України, земельна ділянка 0,866 га біля церкви на Подолі, частину якої хоче приватизувати митрополит Никодим, знаходиться у комунальній власності.

Питання виділення земельної ділянки громадянину Горенку В.В. збирають включити до проекту рішення за рекомендацією земельної комісії.

Як повідомляв Житомир.info, облдержадміністрації хоче на вхідній брамі Свято-Успенської церкви встановити пам'ятну дошку Олегу Ольжичу – голові проводу ОУН, вченому і поету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля Никодим церква  
Матеріали по темі