Влада

Житомирські депутати збираються звернутися до правоохоронців через напад на секретаря міськради

27 September 2018, 16:12

Чергова сесія Житомирської міськради розпочалася з бійки. Конфлікт стався через те, що активіст Олександр Громов зірвав зі столу президії плакат з написом «Наталя Леонченко лобіює московський патріархат». За це останній отримав стусана в обличчя від інших активістів. Поки одні штовхаються, а поліцейські намагаються їх вгамувати, мер міста оголошує 15-хвилинну перерву. Втім, це не завадило виникненню іншого конфлікту, що стався біля виходу з сесійної зали. Громадський активіст Володимир Колодзінський наздогнав секретаря міськради, облив її водою та став принижувати. Як усе сталося та, власне, через що, розповідає сама постраждала – Наталія Чиж.

«Коли почалася штовханина в залі, вони почали битися, я вискочила в коридор, тому що я жінка, я боюся, мені це природньо. Він вискочив за мною, почав обливати мене водою, погрожувати мені, що я не буду тут жити, в цьому місті. Чому, мені незрозуміло, у мене не було з ним суперечок. Я написала звернення до правоохоронних органів, я хочу ходити і жити спокійно. Я нічого такого не роблю, щоб на мене можна було кидатися, замахуватися, обливати водою, принижувати мою жіночу гідність. І коли він говорить, що він не ставиться до нас, як до жінок, а як до депутатів, то, вибачте, тоді він просто не чоловік», - розповідає секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.


За секретаря міськради вступилися не лише поліцейські, а і депутати. Зокрема, Олександр Рибак та Юрій Юзвінський наполягали на колективному зверненні до правоохоронних органів, аби причетні у нападі на Наталію Чиж були покарані. Зрештою, поведінку громадських активістів засудив і міський голова. Зазначивши, що це вже переходить усі межі дозволеного.

«Думаю, що сьогодні наприкінці сесії ми проголосуємо звернення до правоохоронних органів, до органів СБУ. Тому що це вже переходить межі вільної демократії, і піднімаються ті теми, які збурюють суспільство. Це не може більше так продовжуватись, тому буде звернення від депутатського корпусу», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, під час засідання виникла бійка через зірваний плакат, який стосувався московського патріархату, після чого мер оголосив 15-хвилинну перерву. Після перерви фракція «Самопомочі» заявила, що один з активістів напав на секретаря Житомирської міської ради, голову фракції Об’єднання «Самопоміч» Наталію Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада бійка  
Матеріали по темі