Події

Що відбувалося біля Sharikava на Київській та чому представники С14 приїхали до Житомира

28 September 2018, 16:51

28 вересня після бійки у Корольовському суді Житомира, де розглядали справу блогера Василя Муравицького, якого звинувачують у державній зраді, представники організації С14 рушили до кав’ярні Sharikava на вулиці Київській.

Молоді люди написали на склі закладу Sharikava «Бойкот ватникам», «Чий Крим?». За словами свідків події, до кав’ярні хтось кинув димову шашку. На місце події приїхали пожежні та поліцейські.

У відео присутня ненормативна лексика


Лідер організації С14 Євген Карась розповів, чому біля приміщення Sharikava по вулиці Київській зібралося декілька десятків активістів.

«Приїхали сьогодні в Житомир, в першу чергу для того, аби захистити нашого активіста, на якого був скоєний напад у міській раді. Це було близько місяця тому. Це, до речі, було в присутності знімальної групи, він давав коментар, до нього підійшов власник Sharikava, і по голові дав. Так як на той момент конфлікт стосовно Sharikava був вичерпаний, ось ця агресія показала нам, що це було намагання поставити активістів на місце. І відповідно, на нього був тиск, я не знаю, що мав на увазі цей власник, я не хотів з ним розбиратися: чи він хотів залякати його одного, чи хотів спровокувати якусь зворотну реакцію. Але ми бачили, що на попередніх акціях за власника приїжджали порядку 40 людей. Відповідно ми передбачали, що таким чином вони намагаються залякати, і що будуть якісь сутички. Я не хотів це доводити до сутичок, я не вірю, що поліція притягнула б цього власника до відповідальності, кажуть, що у нього є високі «покровителі». Це його історія. Тому ми приїхали сюди. На стіні виникли написи (на приміщенні Sharikava по вулиці Київській), невідомі патріоти написали, і відповідно після того прибув сюди власник. На момент, коли ці написи виникали, то люди вільно заходили в кафе, ми не блокуємо кафе, тому що це незаконно, не перешкоджаємо руху. Прибув власник, почалися образи, почалася невелика сутичка, і після того, власник погодився вибачитися, що більше не буде жодних нападів. Ми сюди ще приїхали на суд Муравицького. У нас ще буде на 18:00 «Марш здорової молоді», - сказав Євген Карась.

Поліцейські ж відмовилися коментувати журналістам Житомир.info ситуацію, яка сталася біля кав’ярні та підтвердити той факт, що хтось з активістів кидав у натовп димову шашку.

«Звертайтеся у прес-службу, вам нададуть коментар. Зараз все спокійно», - сказав командир першої роти управління патрульної поліції Житомирської області Максим Линник.

Нагадаємо, 28 вересня в Корольовському суді Житомира проходить засідання суду у справі звинуваченого у держраді журналіста, після якого захисників блогера шпиталізували після сутички.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 27 на 28 серпня представники праворадикальної громадської організації С14 розмалювали вікна кав’ярні Sharikava, яка знаходиться на Старому бульварі у Житомирі. Приводом для акції стала карта України, яка була розміщена на сайті sharikava.com.ua: житомирські активісти побачили, що на карті з локаціями кав’ярень відсутній Крим. Ввечері 28 серпня власники мережі кав’ярень Sharikava в офіційній заяві вибачилися за ситуацію з публікацією карти України без Криму. 29 серпня кілька представників організації С14 годину блокували вхід у кав’ярню Sharikava на Старому бульварі, бо хотіли поспілкуватися з власниками закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Sharikava Київська Карась поліція  
Матеріали по темі