Політика

Власники житомирської мережі кав’ярень Sharikava оприлюдили офіційну заяву: Крим – це Україна

28 August 2018, 19:55

Власники мережі кав’ярень Sharikava зробили заяву щодо ситуації з публікацією карти України без Криму.

Офіційна заява оприлюднена ввечері 28 серпня на Facebook-сторінці закладу:

Мережа Sharikava народилася у Житомирі в 2015 році і зараз налічує більше 15 локацій у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві та Вінниці. Ми прагнули робити якісні та привабливі заклади, розвивати свій бізнес і завжди усвідомлювали, що це можливо лише у вільній та незалежній Україні. Ми щиро поважаємо захисників України, які вже п’ятий рік боронять цілісність нашої держави, захищаючи її від «братського» вторгнення. Як кожного свідомого українця, нас обурює російська анексія Криму – частини України.

Ситуація, яка збурила соцмережі й ЗМІ, була для нас несподіванкою, адже Sharikava й досі не має власного сайту, а представлена лише у соціальних мережах. Наразі наш сайт знаходиться на стадії розробки і ще офіційно не функціонує. Дійсно, його адреса – sharikava.com.ua, і розміщена там «обрізана» карта України також нас обурила, ми обов’язково з’ясуємо – це було недбальство чи свідома провокація. Приносимо вибачення за цю ситуацію і ще раз підкреслюємо – ми за соборність та розвиток України, і на запитання «чий Крим?» у нас лише єдина відповідь: Крим – це Україна!

Нагадаємо, в ніч з 27 на 28 серпня представники праворадикальної громадської організації С14 розмалювали вікна кав’ярні Sharikava, яка знаходиться на Старому бульварі у Житомирі. Приводом для акції стала карта України, яка була розміщена на сайті sharikava.com.ua: житомирські активісти побачили, що на карті з локаціями кав’ярень відсутній Крим. Представники С14 закликали зібратися 29 серпня о 13:00 на Старому бульварі й блокувати заклад Sharikava.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2016 року у Житомирі було 3 кав’ярні «Sharikava» і 5 кіосків, власники мережі планували розширюватися у нашому місті, а також зайти у Вінницю та Київ. В червні 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що на вулиці Михайлівській замість кафе «Жокей» буде заклад Sharikava у новому форматі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кава Sharikava Крим С14 кав'ярня  
Матеріали по темі