Влада

​Департамент освіти Житомира оголосив конкурс на посади директорів трьох інклюзивно-ресурсних центрів

1 October 2018, 17:37

Департамент освіти Житомирської міської ради оголосив конкурс на посади директорів трьох інклюзивно-ресурсних центрів.

Оголошення про конкурс на заміщення вакантних посад директорів комунальних установ «Перший інклюзивно-ресурсний центр», «Другий інклюзивно-ресурсний центр» та «Третій інклюзивно-ресурсний центр» (скорочено – ІРЦ) 1 жовтня розмістили на сайті департаменту освіти.

Конкурс оголосили відповідно до рішення сесії Житомирської міської ради від 26 червня 2018 року «Про створення комунальних установ ІРЦ та затвердження Положення про конкурсний відбір на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру Житомирської міської ради» та наказу департаменту освіти міськради від 29 вересня 2018 року про проведення конкурсного відбору на посаду директорів інклюзивно-ресурсних центрів.

КУ «Перший ІРЦ» знаходиться за адресою вул. Старий бульвар, 21 у Житомирі, де зараз працює підрозділ департаменту освіти - психолого-медико-педагогічна консультація. Другий - за адресою ЗОШ №33 (Велика Бердичівська, 52), третій – за адресою ЗОШ №14 (вул. Кибальчича, 7).

Кваліфікаційні вимоги до директорів усіх трьох ІРЦ однакові. Цю посаду може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня магістра за спеціальністю «Спеціальна освіта» («Корекційна освіта», «Дефектологія») або «Психологія» («Практична психологія»), стаж роботи не менше 5 років за фахом, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Станом на 1 жовтня 2018 року посадовий оклад майбутніх директорів ІРЦ складає 5455 грн, зазначено також про доплати, надбавки, підвищення та заохочення, розмір яких встановлюється роботодавцем відповідно до вимог законодавства та умов контракту. Строк дії контракту – 3 роки. Режим роботи - 5 днів на тиждень з 9 до 18 години, ненормований робочий день, можливі відрядження. Робоче місце забезпечується меблями, канцтоварами та оргтехнікою. Посадовцеві обіцяють щорічну відпустку в 56 календарних днів. В оголошеннях додають також орієнтовний перелік тем для проведення письмового іспиту (тестування).

Документи приймають з 1 по 22 жовтня 2018 року у 7 кабінеті департаменту освіти по вул. Великій Бердичівській, 7.

Заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко розповіла Житомир.info, чим займатимуться інклюзивно-ресурсні центри.

«Це окремі юридичні особи, які працюватимуть з дітьми з особливими потребами. Передували інклюзивним центрам психолого-медико-педагогічні комісії, які, відповідно до законодавства, змінюються на ІРЦ. Є відмінність між ними і відповідальність, тому що вони теж відбиратимуть на конкурс своїх працівників, які «вестимуть» дітей різного віку, даватимуть дітям поради, працюватимуть з батьками і так далі. На 12 тисяч дитячого населення повинен бути один такий центр, а в Житомирі близько 40 тисяч дітей дошкільного і шкільного віку. Вони регіонально поділені, щоб забезпечити рівний доступ всього дитячого населення віком від 2 до 18 років», - пояснила посадовець.

Зі слів Світлани Ковтуненко, ІРЦ створюються не лише для дітей з великими вадами. Діти, які у 4,5 роки погано розмовляють, також можуть відвідувати ІРЦ.

«Дитинку дивляться і направляють до вузького спеціаліста - дефектолога чи логопеда. Їй виписують картку розвитку дитини, яку передають до школи», - резюмувала заступник начальника департаменту.

Нагадаємо, в лютому 2018 Житомирській області виділили з держбюджету майже 14 млн грн на підтримку осіб з особливими освітніми потребами.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року у селищі Новогуйвинське Житомирського району створили перший в області інклюзивно-ресурсний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІРЦ інклюзія освіта директор  
Матеріали по темі