Місто

Правоохоронці шукають матір новонародженої дівчинки, яку знайшли в одній з багатоповерхівок Житомира

9 October 2018, 16:49

Надвечір 8 жовтня в одну з багатоповерхівок Житомира підкинули немовля. Однією з перших виявила дитину пані Владислава. Жінка згадує: близько десятої вечора почула невгамовний плач маляти і, визирнувши на сходову клітину шостого поверху, побачила загорнуте у пелюшку маля, яке лежало на бетонній підлозі неподалік ліфту.

«Купала дитину, приготувала їсти, чую, що маленька дитина плаче, виходжу, бачу чоловіка і вона лежить. На рожевенькій пелюшці лежала дівчинка маленька з пустушкою, у шапочці. Більше нічого не було. Я підійшла з сусідкою, забрала її, і все», - згадує місцева мешканка Владислава Огір.


Хто лишив маля, пані Владислава не бачила, проте каже: хто б це не був, виправдання такому вчинку немає.

«Такому виправдання немає ніякого, якщо ти зробила такий крок, то у тебе для цього є віконце у пологовому, там залишила його, або у лікарні лишила в палаті», - ділиться Владислава.

Місцева ж мешканка Ірина стверджує, що до під’їзду часто заходять неблагонадійні, тому дитину міг лишити будь-хто.

«Я шокована, навряд чи це хтось з нашого будинку, ми тут знаємо всіх мешканців, дуже давно живемо. Може зайти будь-хто, у нас тут такий і двір, і Польова - район не дуже. Багато людей і пияки, і наркомани, на сходовому майданчику можна зустріти будь-кого», - каже місцева мешканка Ірина Титорчук.

Нині дитина знаходиться у лікарні. Медики розповідають: дівчинка поступила до них з переохолодженням, проте нині її життю нічого не загрожує. Разом із тим, додають: на момент, коли знайшли дівчинку, їй було лише кілька годин від народження.

«Дитина поступила в тяжкому стані за рахунок певного переохолодження, температура тіла була 35 градусів. Звісно, це була загроза її життю, якби це було довше, то стан був би важчим. Але ми стабілізували стан. На даний час дитина знаходиться у важкому стані, але в стабільному, нічого її життю не загрожує. Вроджених вад розвитку немає. Дитина кричить, реагує, показує свій характер», - говорить завідуюча відділенням анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії новонароджених КУ «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Тетяна Килимник.

Тим часом, поки лікарі піклуються про здоров’я дитини, поліція шукає горе-матір та тих, хто лишив маля напризволяще.

«На даний час поліція проводить заходи для встановлення особи, яка залишила дитину в під’їзді. Можливо,це мати, можливо, інша особа. Розпочато кримінальне провадження по ст. 135 - залишення у небезпеці малолітньої дитини. Частина друга цієї статті передбачає відповідальність обмеження волі до 3-х років», - зазначила речниця ГУНП України в Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року 62-річний житель села Бежова Черняхівського району поінформував правоохоронців про те, що під час чищення колодязя у занедбаному домоволодінні на околиці села витягнув пакети для сміття, в одному з яких виявилось тіло немовляти. Особу жінки поліцейські встановили у ході проведення низки слідчо-розшукових заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина немовля поліція  
Матеріали по темі