Суспільство

Ініціатори проекту «Дім ветерана» в Житомирі здивовані ставленням народних депутатів та їх «підтримкою»

9 October 2018, 16:56

Після презентації проекту «Дім ветерана» у травні 2018 року – реалізація його в Житомирі просувається помалу, а допомоги від влади практично немає.

Про це на своїй сторінці у Facebook 9 жовтня написав Микола Коляда.

«Не люблю писати про «зраду», і мені не більше всіх треба, просто накипіло. Я не ветеран, не учасник АТО, не депутат, але так сталося, що став дотичним до проблем війни, ветеранського руху і всього, що з цим пов’язано, просто не кричу про це, мовчки, в міру можливостей, щось роблю, бо відчуваю і розумію, що повинен. Якось нас запросили у Верховну Раду на презентацію проекту «Дім ветерана», було круто, гарна ідея, гарна музика і багато обіцянок від депутатів «допоможемо, ви тільки робіть». Пройшов час, були якісь репортажі на ТВ в інтернеті, зустрічі з губернатором Житомирської області Ігорем Гундичем, і знов таки обіцянки «ми допоможемо». Проект мали презентувати президенту України Петру Порошенку на День захисника ось вже - 14 жовтня. Можу довго писати про що говорили, і які невирішені задачі влада в особі підлеглих Ігоря Гундича нам задавала, все це було в рамках допомоги і дотичності влади області ветеранам АТО. На зараз ми вийшли на новий виток обіцянок з допомогами, за 2 тижні балачок на проект «Дім ветерана» від ОДА ми отримали кабельно-провідникову продукцію на тисяч так 25. А витратили власних коштів майже 250 тисяч! Ось до чого я то все пишу! Хочу сказати – ДЯКУЮ», - написав Микола Коляда.

У коментарі Житомир.info заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута наголосив, що проектом «Дім ветерана» займається громадська організація.

«Будинком ветерана» займається громадська організація. Ми все надали безкоштовно, взяли на себе оплату комунальних послуг», - сказав Ярослав Лагута.

Ініціатор проекту Оксана Гаврилюк пояснила Житомир.info, що вони просили допомоги в народних депутатів, а обласна адміністрація їх постійно підтримує.

«Щодо ситуації з «Домом ветерана». Перше, і головне – «Дім ветерана» буде! Роботи йдуть. Для реалізації цього проекту нами в травні було організовано благодійний концерт в стінах Верховної Ради. Цей захід відбувся вперше, і ми заявили, що метою концерту є збір коштів на реалізацію проекту «Дім ветерана» в Житомирі. Ми запропонували народним депутатам перерахувати свою тижневу зарплату на реалізацію цього проекту. І на сьогодні ми говоримо про те, що лише 6 чоловік нас підтримали з усіх нардепів. Незадоволення виказують самі ветерани, адже цей заклад потрібен в першу чергу для тих, хто пройшов війну. Зараз у приміщенні відбуваються ремонтні роботи. Волонтерсько-ветеранська команда самостійно змогла зібрати 250 тисяч гривень. Проектна робота вже була проведена, тому ветерани здивовані таким ставлення народних обранців стосовно підтримки їх проекту. Багато людей долучилося, багато хто працює на безкоштовній основі, а народні депутати обіцяли, але проігнорували. Зазначу, що обласна адміністрація виказала готовність підтримати нас», - сказала Оксана Гаврилюк.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 5 травня 2018 року в облдержадміністрації підписали меморандум про створення на базі обласного центру вертебрології та реабілітації «Дому ветерана».

24 травня на внутрішньому подвір’ї Верховної Ради відбувся благодійний концерт «Там, де ми – там Україна!», метою якого є привернути увагу до створення стартового для України проекту «Дім ветерана» у Житомирі на базі Центру вертебрології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лагута Дім ветерана АТО народні депутати  
Матеріали по темі