Місто

Новий соціальний ринок за 200 тис. грн на Чуднівській у Житомирі: ні продавців, ні покупців

16 October 2018, 16:37

«В районі Корбутівки і Мальованки немає ринку, і це є потреба всього району. Мешканці хочуть продавати свою вирощену продукцію. Розглядалися різні адреси, але дійшли висновку, що це буде на Чуднівській, 133», - так на засіданні виконавчого комітету 18 квітня депутат міської ради Людмила Кропивницька переконувала членів виконкому у доцільності створення на Корбутівці соціального ринку, де виробники сільгосппродукції могли би реалізувати свій товар.

Тоді члени виконкому дослухались до аргументів депутата від 18 округу і 18 голосами «За» підтримали цю ініціативу.


Справу вирішили не відкладати на рік, і лише 18 вересня, майже за півроку, розпочали монтаж конструкції на вулиці Чуднівській. Людмила Кропивницька у своєму Facebook написала про це так:

«Тепер виробники власної сільськогосподарської продукції мають зручне місце для реалізації товару, чесно можуть заробити, а житомиряни мають можливість купувати свіжі та екологічно чисті продукти не з асфальту, а цивілізовано. Виробникам бажаємо гарної торгівлі, а житомирян запрошуємо приходити за смаколиками на соціальний ринок на Корбутівці!»

16 жовтня ми вирішили скористатись запрошенням народного обранця і подивитись, як йде торгівля у новому павільйоні та які товари продають виробники сільгосппродукції. Коли ми під’їхали до соціального ринку на Корбутівці, нас зустріли дві бабусі зі своїм скромним товаром: кілька десятків яблук та горіхів і два пучечки часнику.

Вони не захотіли давати інтерв’ю на камеру, але розговорившись, жінки розповіли, що пусті прилавки - це традиційна картина, і так буває ледь не щодня. А журналісти, які придбали два десятки горіхів та яблук - перші покупці.

Допоки ми розмовляли із продавчинями, до торгових місць під’їхали працівники «Інспекції з благоустрою» із терміналом, щоб взяти з бабусь плату за місця. Одразу запитуємо: скільки ж таке місце коштує і чуємо відповідь - п’ять гривень на день.

Загалом облаштування павільйону, де немає ані покупців, ані продавців обійшовся міському бюджету майже в 200 тисяч гривень. Відсутність ажіотажу навколо торгівлі на Корбутівці підтверджує і начальник «Інспекції з благоустрою» Юрій Юзвинський.

«Сесія міської ради виділили 199 тисяч гривень. Було заключено договір і виконком дав рішення про встановлення. Але ніхто не торгує зараз. Як виявилось, цей ринок не дуже потрібний. Там загалом скільки місць? Двадцять вісім чи навіть більше, якщо рахувати по метрах. Може це початок, може люди ще з’являться. Ми сподіваємось, що люди будуть. Це ж невеликі гроші - 5 гривень за місце на цілий день. Це чисто на прибирання», - телефоном прокоментував директор КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Юрій Юзвинський.

Чи є сенс витрачати гроші платників податків на подібні соціальні ринки, які не працюють - це запитання ми залишимо на розсуд наших читачів.

Нагадаємо, проект рішення виконкому «Про організацію торговельного майданчика по вулиці Чуднівській, 133» опублікували на сайті міськради 12 квітня. 18 квітня 2018 року члени виконавчого комітету підтримали проект рішення за створення на Корбутівці нового ринку.

Як повідомляв Житомир.info, на виконкомі у вересні 2017 року депутат міськради Людмила Кропивницька піднімала питання соціального ринку на Корбутівці, щоправда, тоді називалася інша адреса – вул. Чуднівська, 105. Мер міста Сергій Сухомлин виступив проти «чергового базару» в місті і зазначив, що хотів би зробити виїзну торгівлю, як у Європі: гарненькі фургончики, біотуалети, урни для сміття та прибирання торговельних місць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропивницька Корбутівка соціальний ринок Юзвинський  
Матеріали по темі