Події

На Вінниччині розбився військовий винищувач, один із загиблих пілотів – з Житомирської області

16 October 2018, 20:33

16 жовтня у Вінницькій області впав і розбився винищувач Су-27, обоє пілотів якого попередньо загинули.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«16.10.2018 близько 17:00 на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся у повітря з аеродрому у Старокостянтинові та для виконання учбово-бойового вильоту в рамках військових навчань «Чисте небо-2018». За попередньою інформацією з місця трагедії, обоє пілотів загинули», - інформує військова прокуратура.

На місці події працювала група військових прокурорів на чолі з військовим прокурором Вінницького гарнізону. За даними прес-служби, військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Увечері 16 жовтня нардеп від Житомира Борислав Розенблат написав, що один із загиблих пілотів був командиром бригади в селищі Озерне Житомирського району.

«Світла пам'ять нашому герою-льотчику, колишньому командиру нашої бригади... Озерне сумує...», - написав Розенблат.

За даними військової прокуратури, з 8 по 19 жовтня у повітрі над Вінницькою та Хмельницькою областями проходять міжнародні навчання #ClearSky2018, які покликані підвищити сумісність з військово-повітряними силами країн НАТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: винищувач навчання літак пілот  
Матеріали по темі