Місто

​У патрульній поліції Житомира розповіли, як реагують на виклики про спалювання листя

17 October 2018, 14:39

16 жовтня Житомирська ОДА та міськрада розповсюдили повідомлення про шкідливість спалювання листя, відповідальність за це та місця, куди можна поскаржитися. Одним із номерів був універсальний телефон поліції «102».

Житомир.info зателефонував до прес-служби управління патрульної поліції Житомирської області, щоб дізнатися, як часто житомиряни телефонують з приводу спалювання на вулиці сухого листя й городини та що робить поліція на місці виклику.

З початку цьогорічного «сезону спалювання» до патрульних надійшло 5-7 викликів про такі події в Житомирі, - повідомили у прес-службі УПП.

«Подібні виклики не є першочерговими, на них реагують в порядку черги. Тож нерідко буває, що по приїзду інспекторів багаття вже догорає або відсутня людина, яка палила сміття. Якщо ж така людина є на місці, на неї складається протокол про порушення правил благоустрою. Штрафи виписують не патрульні, а інспекція з благоустрою після адмінкомісії», - пояснили у прес-службі.

Самостійно інспектори «винуватців» не розшукують, хіба що якщо заявник вказує на конкретну особу, - уточнили в УПП. Інспектор бесідує з нею та приймає остаточне рішення про притягнення до адмінвідповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, 1 година біля багаття з опалого листя за шкідливістю дорівнює 5 годинам перебування на автомагістралі. Спалювання рослинних залишків тягне за собою штраф: на громадян - від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів, на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) мінімумів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: листя спалювання екологія  
Матеріали по темі