Місто

​У Житомирі оголосили тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів за 33,7 млн грн

26 October 2018, 12:07

25 жовтня 2018 року у Житомирі оголосили тендер на першу чергу капітального ремонту благоустрою території набережної річки Тетерів з розміщенням об’єктів фізичної культури і спорту, за який планують заплатити 33 млн 679, 1 тис. грн.

В оголошенні управління капітального будівництва Житомирської міськради про проведення відкритих торгів зазначається, що початок аукціону запланований на 16 листопада, а до цієї дати тендерний комітет приймає пропозиції бажаючих взяти участь у торгах. Очікувана вартість пропозицій – 33 млн 679 тис. 114,2 грн. Також вказується строк виконання робіт з капітального ремонту набережної – з 3 грудня 2018 року по 2 вересня 2019 року.

У технічному завданні до тендерної документації перелічено ряд робіт, передбачених першою чергою капітального ремонту. Зокрема:

облаштування дитячого майданчику з 7-ма батутами і спортивним комплексом на площі 800 кв. м;

облаштування майданчика для дітей з обмеженими можливостями з двома спортивними комплексами на площі 200 кв.м;

облаштування фітнес-зони з 10-ма блоками для занять фітнесом на площі 1500 кв.м;

облаштування зони для занять йогою з партерним і звичайним газоном, площею 100 кв.м;

будівництво амфітеатру зі сценою для виступів на 150 місць;

реконструкція існуючих альтанок;

створення релакс-саду з посівом газонів і улаштуванням гранітних плит;

встановлення МАФу для велопрокату;

улаштування фотолюмінісцентного гравію для велодоріжок, пішохідних зон та автомобільних доріг – 7522 кв. м

встановлення 43 декоративних лавок на пішохідній доріжці.

Для нижнього рівня набережної передбачені роботи по зрізанню та корчуванню густого чагарника та дрібнолісся, звалювання 4 дерев м’яких порід, а також улаштування квітників з багаторічними рослинами, укріплення схилів, улаштування східців та 140 м металевої огорожі, облаштування гумового покриття на 1500 кв.м. Планується також створити дитячий велопарк, для чого зріжуть ще 35 дерев та чагарник.

В рамках капітального ремонту набережної збираються провести реконструкцію Шодуарівських сходів та створити 5 комплексів зелених скульптур. А ще облаштувати човникову станцію та пристань на 10 човнів і збудувати фунікулер.

Нагадаємо, у квітні 2017 року тодішній заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів, що робити аби Житомир став туристичною меккою, а також поділився намірами влади розпочати реконструкцію набережної в парку культури і відпочинку.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував проект реконструкції набережної річки Тетерів у парку імені Гагаріна, реалізація якого розпочнеться у 2018 році за кошти Європейського Союзу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна парк тендер реконструкція  
Матеріали по темі