Влада

​Мер Житомира анонсував реконструкцію набережної річки Тетерів та будівництво аквапарку

22 October 2018, 17:40

Влада Житомира вже в наступному році планує провести реконструкцію набережної річки Тетерів у парку імені Гагаріна.

Про це мер Сергій Сухомлин розповів під час презентації кращих регіональних проектів, реалізація яких розпочнеться у 2018 році за кошти Європейського Союзу.

За словами представників делегації із Житомира, цей проект дозволить розвинути туризм у Житомирі і дасть поштовх розвитку малого та середнього бізнесу. І навіть більше, реконструкція набережної поблизу парку – це перше черга будівництва, яке повинно з’єднати парк імені Гагаріна та гідропарк.

«Я вдячний Європейському союзу за те, що підтримали житомирський проект, проект капітального ремонту і реконструкції набережної в місті Житомирі. Це така перша точка старту, з якої почнеться будівництво всього рекреаційного маршруту. Якщо підтримають ще й депутати пропозицію на наступний рік, зараз я вже можу про це говорити, то ми зробили ескізний проект, ТЕО по будівництву аквапарку в гідропарку і, фактично, є дві локації: набережна в парку Гагаріна, гідропарк. Другий і третій етап - це маршрут, який з'єднує два чудових рекреаційних комплекси в Житомирі», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Загальну вартість першої черги будівництва оцінють у 31 млн грн., 12 з яких – кошти секторальної підтримки.

Нагадаємо, в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 7 квітня 2017 року Матвій Хренов розповідав, що група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, учасники минулорічної «Майстерні міста» обговорили проект реконструкції житомирської набережної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна аквапарк гідропарк Сухомлин 
Матеріали по темі