Місто

Як за 1,5 місяці просунувся ремонт єдиного підземного переходу в Житомирі

2 November 2018, 15:57

На проспекті Миру в Житомирі тривають роботи навколо єдиного у місті підземного переходу, реконструкція якого розпочалася укінці вересня 2018.

Про це 2 листопада повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

Піддземний перехід побудований у 1982 році і 36 років не ремонтувався. Головна мета реконструкції - влаштування пандусів для маломобільних груп населення, - інформує мерія.

«На сьогоднішній день у підземному переході вже облаштовано пандуси для маломобільних груп населення, поштукатурено стіни, залишається два спуски сходових і два спуски з пандусом. Бюджетом виділено 1 млн 100 тис. грн. Основні види робіт будуть завершені цього року і він буде придатний до експлуатації», - розповів начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

На період реконструкції об’єкту тимчасово влаштований наземний пішохідний перехід, який, хоч і обладнаний відповідними дорожніми знаками та розміткою, є досить небезпечним для пішоходів: автомобілі мчать на великій швидкості.

Нагадаємо, на кінець вересня 2018 будівельники демонтували в підземному переході сходи та плитку. Реконструкцію житомирської «підземки» за 1,2 млн грн виконує ФОП Загладько з Житомирського району.

На початку літа 2018 року у Житомирі проводили опитування щодо варіантів облаштування пішохідного переходу на проспекті Миру біля панчішної фабрики: за капітальний ремонт підземного переходу висловилися 47,9%, за облаштування наземного переходу – 52,1%.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2017 року під час засідання сесії Житомирської міської ради депутати прийняли субвенцію з державного бюджету в розмірі 1 млн грн, яка була виділена завдяки нардепу Бориславу Розенблату і мала бути спрямована на роботи з реконструкції підземного переходу на проспекті Миру. Згодом депутат міської ради від Радикальної партії Ірина Ярмоленко опублікувала фото з можливими варіантами підземного переходуна проспекті Миру, ця реконструкція коштувала 3,5 млн грн. Депутат міської ради Іван Фурлет в червні 2018 року показав альтернативний проект - наземний перехід, який коштує 2,2 млн грн. Поки депутати вирішують питання з підземним та наземним переходами, житомиряни біля панчішної фабрики просто перебігають дорогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перехід підземний перехід реконструкція  
Матеріали по темі